Esgotades les etiquetes mediambientals per a circular per València, Torrent, Paterna, Sagunt i Gandia

Les oficines de Correus es queden sense els distintius ambientals de la DGT que permeten circular per les Zones de Baixes Emissions

Guardar

Un cotxe circula per un un carrer
Un cotxe circula per un un carrer

Les Zones de Baixes Emissions (ZBE) seran una realitat en les grans ciutats valencianes durant 2023. O aquesta és la intenció dels diferents Ajuntaments que treballen per a delimitar diferents espais en els quals hi haurà restriccions de trànsit amb l'objectiu de minimitzar la petjada de carboni i l'impacte de la contaminació i potenciar el transport públic i la mobilitat sostenible.

Les ciutats de més de 50.000 habitants de la província de València (València, Torrent, Paterna, Sagunt i Gandia) estan obligades a establir aquestes ZBE per llei, ja que amb l'arribada de 2023 va entrar en vigor la Llei de Canvi Climàtic i Transició Ecològica. Una mesura que, en tot cas, segueix en fase d'estudi i que s'anirà implantant progressivament durant els pròxims mesos.

Però, com es podrà circular lliurement per aquestes grans urbs valencianes? Serà mitjançant unes etiquetes mediambientals establides per la Direcció General de Trànsit (DGT). En aquest sentit, s'han establit quatre tipus de distintius ambientals, basats en l'antiguitat de cada vehicle o en el seu tipus de motor. Aquests distintius són: etiqueta 'B' groga, etiqueta 'C' verd, etiqueta 'ECO' verd i blau i etiqueta '0 emissions' blava.

Aquells vehicles que no disposen d'ella no podran circular per les diferents ZBE i s'exposaran a multes que poden ascendir fins als 200 euros.

Distintius per als vehicles que accedisquen a les Zones de Baixes Emissions
Distintius per als vehicles que accedisquen a les Zones de Baixes Emissions

S'esgoten les etiquetes mediambientals

Aconseguir una etiqueta per al nostre vehicle està sent una missió quasi impossible en els últims dies. Hi ha diverses maneres d'obtenir una, sent en les oficines de Correus la manera més fàcil i pràctica.

Malgrat que en la Comunitat Valenciana encara no s'ha establit cap Zona de Baixes Emissions, en el conjunt de l'Estat són diverses les ciutats que ja restringeixen la circulació de cotxes en diferents zones.

Això ha desembocat en un autèntic al·luvió de peticions i la demanda ha provocat que les oficines de Correus informen que el producte pot patir retards importants. En aquest sentit, des de Correus no especifiquen quant temps tardaran a reposar els distintius ambientals i, per tant, quant hauran d'esperar els qui facen la seua comanda fins a rebre'l.

A més de Correus (previ emplenament d'un formulari i un pagament de 5 euros més despeses d'enviament), existeixen diverses alternatives. Així, es pot realitzar aquest requeriment en la xarxa de tallers de la Confederació Espanyola de tallers (CETRAA) i altres xarxes de tallers autoritzats, Gestors Administratius, l'Institut d'Estudis d'Automoció (IDEAUTO) i, per al cas de flotes, a través de l'associació Ganvam.

Arxivat a:

Destacats