Així pots aconseguir l'etiqueta per a circular per València, Torrent, Paterna, Sagunt i Gandia

L'etiqueta mediambiental de la DGT serà necessària per a circular per les Zones de Baixes Emissions

Guardar

Distintius mediambientals per als vehicles que accedisquen a les Zones de Baixes Emissions
Distintius mediambientals per als vehicles que accedisquen a les Zones de Baixes Emissions

Les grans ciutats valencianes afronten el repte d'establir Zones de Baixes Emissions per a limitar l'entrada de vehicles contaminants. Segons la Llei de Canvi Climàtic i Transició Ecològica, durant aquest 2023 les ciutats de més de 50.000 habitants (València, Torrent, Paterna, Sagunt i Gandia) hauran d'establir unes àrees delimitades en les quals únicament podrien accedir aquells cotxes que comptaren amb una etiqueta mediambiental.

Per a poder accedir a les grans ciutats de la província de València i del conjunt d'Espanya es farà necessari disposar d'un dels quatre adhesius acreditatius impulsats per la Direcció General de Trànsit (DGT).

Uns distintius ambientals que classificaran els cotxes en funció del tipus de motor i de l'antiguitat del vehicle com: Etiqueta 'B' groga, Etiqueta 'C' verda, Etiqueta 'ECO' verda i blava i Etiqueta '0 emissions' blava.

Senyal de Zona de Baixes Emissions a Barcelona. Imatge de la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers
Senyal de Zona de Baixes Emissions a Barcelona. Imatge de la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers

Com sol·licitar les etiquetes de la DGT

Els vehicles als quals no els va arribar l'etiqueta en el seu moment i que estiguen dins de les especificacions anteriors poden obtenir el seu distintiu mediambiental per a circular a través de les Oficines de Correus per un valor de 5 euros més despeses d'enviament.

Les persones que opten per aquesta opció han de desplaçar-se fins a una oficina de Correus on han d'emplenar un formulari amb la matrícula, a més d'adjuntar una imatge del permís de circulació del vehicle i el DNI de la persona sol·licitant del distintiu i de la titular del vehicle. Després, cal obrir un compte en correus per a poder procedir al pagament via targeta de crèdit. En menys de cinc dies s'enviarà el distintiu al domicili de la persona sol·licitant.

A més de Correus també es pot realitzar aquest requeriment en la xarxa de tallers de la Confederació Espanyola de tallers (CETRAA) i altres xarxes de tallers autoritzats, Gestors Administratius, l'Institut d'Estudis d'Automoció (IDEAUTO) i, per al cas de flotes, a través de l'associació Ganvam.

Arxivat a:

Destacats