Les comarques de València tindran 11 nous centres educatius el pròxim curs

El dilluns 12 de setembre, coincidint amb l'inici de curs, obriran les portes tres nous centres

Guardar

Un aula d'un col·legi de València
Un aula d'un col·legi de València

L'inici del curs escolar 2022-2023 està molt a la vora i amb ell arriben novetats a escala d'infraestructures. Un dels objectius principals del govern del Botànic a la seua arribada en 2015 era dotar d'un pla integral que millorara les condicions de l'alumnat i professorat de la Comunitat Valenciana.

Des de 2015 s'han executat 352 grans actuacions, tan directament des de la Conselleria com a través del pla Edificant, de les quals 46 han sigut a la província de Castelló, 156 a València i 150 a Alacant. D'aquestes actuacions, 39 han consistit en la construcció de nous centres.

A la província de València, durant el pròxim curs escolar està prevista la inauguració d'11 nous centres educatius. En total es beneficiaran al voltant de 4.200 estudiants i el departament de la consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha invertit més de 52 milions d'euros, que generen al voltant de 1.300 llocs de treball en el sector de la construcció.

D'aquests 11 centres, tres d'ells obrin les portes a l'alumnat el 12 de setembre: el nou CEIP Les Foies de Gandia, el CEIP Núm. 2 de Sant Antoni de Benaixeve i el CEIP Elies Tormo d'Albaida.

Els altres huit centres que està previst que finalitzen les obres durant el curs són els nous CEIP Pintor Sorolla de Iàtova, el Verge del Roser d'Olocau, l'IES Núm. 5 de Sagunt, el CEIP Jaume I d'Alcàsser, el Lluís Vives de Bocairent, el Sant Ignasi de Loiola de Picassent, el Carrasquer de Sueca i el CEIP Padre Manjón de València.

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit
La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit

Ampliació de l'Edificant

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, anunciava a principis del mes de juliol que el pla Edificant s'ampliarà amb 700 milions d'euros més, sumant una inversió total de 1.700 milions d'euros fins a l'any 2029, la qual cosa permetrà renovar més del 70% de l'arquitectura educativa de la Comunitat Valenciana.

Aquesta ampliació permetrà escometre 264 actuacions en centres educatius valencians. En concret, entre les actuacions previstes es troben 255 obres que suposaran una inversió de 461 milions d'euros, de les quals 25 es realitzaran a la província de Castelló, 64 a Alacant i 166 a València.

Inversió total de 156 milions d'euros

El curs 2022-2023 també s'iniciarà amb novetats a Alacant i Castelló. A les comarques d'Alacant està previst que entren en funcionament 13 centres educatius nous en 11 municipis, quatre dels quals obriran les portes al setembre. Per part seua, a Castelló hi haurà set nous centres durant l'any escolar, inaugurant-se tres d'ells el primer dia del curs.

En aquest sentit, la consellera Raquel Tamarit destaca que es continuen "millorant, ampliant i construint centres educatius", i afirma que "el programa Edificant està demostrant l'agilitat i l'eficàcia necessàries". "No és un camí fàcil; ens hem adaptat també a la pujada de preus en el sector de la construcció i treballem acompanyant als ajuntaments en la resolució d'obstacles i amb les empreses constructores, que en la immensa majoria estan fent un treball impecable", considera.

Per a Tamarit, "10 escoles i instituts nous que estan construïts i preparats per a setembre i altres 21 en construcció molt avançada demostren els fruits d'un treball conjunt a moltes bandes i la repercussió directa se centra en dos focus: instal·lacions públiques educatives a l'altura dels projectes educatius que està implementant el nostre professorat i la potenciació de l'ocupació en el sector de la construcció".

Amb les construccions a les tres províncies s'han generat 3.900 llocs de treball directes i indirectes amb una inversió total de 156 milions d'euros.

Destacats