Adéu als barracons dels centres educatius valencians en 2023

Els últims centres educatius pendents de construcció obriran definitivament durant aquest curs

Guardar

Adiós a los barracones de los centros educativos valencianos en 2023
Adiós a los barracones de los centros educativos valencianos en 2023

L'arribada del Botànic en 2015 va prometre acabar amb els barracons que s'utilitzaven en diferents centres educatius com a llocs per a ensenyar als xiquets i xiquetes valencians. Un total de 27 centres estaven en aquesta situació en 2015, amb un total de 8.300 alumnes educant-se en barracons en condicions molt millorables.

D'aquests 27 centres de barracons, actualment ja estan construïts i en funcionament 19 centres. Des de la Conselleria d'Educació, detallen que s'han invertit un total de 92,1 milions d'euros des de l'entrada del Botànic a la Generalitat en 2015.

Un total de 352 grans actuacions s'han dut a terme per a millorar les condicions tant d'alumnat com professorat en els centres educatius, tant des de Conselleria com a través del pla Edificant. Per províncies, 46 actuacions s'han realitzat a Castelló, 156 a València i 159 a Alacant. D'aquest número, un total de 39 han sigut la construcció de nous centres educatius.

Obertura al curs 2022/2023

Durant el curs escolar 2022/2023, està prevista la inauguració d'11 nous centres educatius a València, que beneficiaran a una quantitat aproximada de 4.200 estudiants. En l'obertura d'aquests centres s'han destinat des de la Conselleria d'Educació una quantitat de 52 milions d'euros, i han generat en el sector de la construcció ocupe per a 1.300 persones, aproximadament.

Tres dels nous centres obriran les seues portes per a l'inici d'aquest curs, el 12 de setembre. Aquests són el CEIP Les Foies de Gandia, el CEIP Núm. 2 de San Antonio de Benagéber i el CEIP Elies Tormo d'Albaida.

Els altres huit centres restants, el CEIP Pintor Sorolla de Iàtova, el Verge del Roser d'Olocau, l'IES Núm. 5 de Sagunt, el CEIP Jaume I d'Alcàsser, el Lluís Vives de Bocairent, el Sant Ignasi de Loiola de Picassent, el Carrasquer de Sueca i el CEIP Pare Manjón de València, tenen prevista la finalització de les seues obres durant aquest curs 2022/2023.

Quant a Alacant, està previst l'obertura de 13 nous centres educatius, dels quals quatre entraran en funcionament al setembre. Per part seua, Castelló tindrà set nous centres durant el curs escolar, dels quals tres d'ells s'obriran el primer dia del curs al setembre.

Destacats