Com sol·licitar el bo jove de lloguer 2022

Descobreix tots els detalls de l'ajuda al lloguer per a joves i quins són els requisits per a sol·licitar-lo

Guardar

Imatge d'arxiu d'un habitatge
Imatge d'arxiu d'un habitatge

Ja es pot sol·licitar el Bo Jove de Lloguer 2022. El Consell de Ministres l'aprovava el passat 18 de gener, amb l'objectiu d'ajudar als joves d'entre 18 i 35 anys a la seua emancipació. D'aquesta manera, totes les persones beneficiàries d'aquesta ajuda rebran un total de 250 euros al mes durant dos anys, que hauran de destinar al pagament del lloguer. Així, a València Extra, resolem tots els dubtes sobre com sol·licitar-ho i quins requisits són necessaris.

Requisits de l'ajuda al lloguer per a joves

Podran acollir-se a aquest bo els joves de 18 a 35 anys que siguen ciutadans espanyols, d'algun país de la UE, Suïssa o de tercers països amb residència legal a Espanya. A més, els beneficiaris hauran de tindre ingressos econòmics recurrents, però no més de 24.318 euros a l'any. És a dir, tres vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM). El bo s'aplicarà a cada jove i no a cada habitatge.

Quant a la renda de lloguer, no haurà de superar els 600 euros mensuals, encara que algunes comunitats autònomes podran ampliar fins als 900 euros si es tracta de zones més saturades. No obstant això, en el cas del lloguer d'habitacions, la renda màxima serà de 300 euros, podent-se ampliar fins als 450 euros.

En qualsevol cas, l'ajuda no podrà superar el preu que es paga pel lloguer, i serà necessari que es tracte de l'habitatge habitual de les persones sol·licitants.

És compatible aquest bo amb altres ajudes?

L'ajuda serà compatible amb altres ajudes de les comunitats autònomes, sempre que no supere el 40% de la renda del lloguer, descomptat el bo.

Com i on sol·licitar el bo jove de lloguer?

Aquesta ajuda al lloguer es podrà sol·licitar en les oficines del departament d'Habitatge de les comunitats autònomes, tant de manera presencial, com telemàtica. Encara es desconeix quan es podrà començar a sol·licitar les ajudes – es preveu un termini d'entre mes i mig i dos mesos –. Així i tot, les ajudes s'aplicaran des de l'1 de gener de 2022.

Destacats