El Botànic triplica l'atenció a dependents: de 41.000 a 130.000 persones beneficiàries

La gestió de la Generalitat permet capgirar les polítiques de dependència en aquests huit anys de govern

Guardar

Una de les persones usuàries dels serveis de dependència
Una de les persones usuàries dels serveis de dependència

Les polítiques impulsades pel govern del Botànic han permés capgirar tota mena d'indicadors des de la seua arribada a la Generalitat en 2015. Economia, ocupació, educació... i dependència. I és que, pese al contratemps provocat per la crisi sanitària, en aquests huit anys de govern, en la Comunitat Valenciana s'atenen el triple de persones: s'ha passat de 41.662 en 2015 a al voltant de 130.000 beneficiaris i beneficiàries.

Un canvi a les polítiques de dependència que es plasma també a escala estatal, ja que segons la recent publicació del XXIII Dictamen de l'Observatori Estatal de la Dependència, elaborat per l'Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials, la valenciana és la cinquena millor autonomia en serveis de dependència, amb una nota del 6,2, una situació que contrasta amb 2015, any en què ocupava l'última posició de totes les regions espanyoles.

En dades concretes, el 20,02% de la població valenciana potencialment dependent està atesa, una xifra superior a la mitjana estatal, que és del 19,9%. Així mateix, hi ha un 28,33% de persones susceptibles de percebre ajudes per la dependència que les han sol·licitades, una xifra inferior al 30,56% estatal.

En l'últim any, la Comunitat Valenciana és la segona que més persones ha incorporat al sistema de dependència per darrere de Canàries: Hi ha un creixement del 14,13% entre desembre de 2021 i desembre de 2022, quasi el doble de la mitjana espanyola, que se situa en el 7,47%.

Actualment, i segons les dades de l'Observatori, 27.394 persones estan a l'espera en la Comunitat Valenciana, d'elles 16.283 estan a l'espera de valoració i 10.571 estan ja en llista d'espera.

Aitana Mas, vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, considera que en aquests anys "la prioritat ha sigut i és promoure l'autonomia personal i el suport a les famílies, una prioritat política que ha anat acompanyada per un esforç pressupostari sense precedents malgrat l'infrafinançament autonòmic per part del Govern central".

Des de l'àrea es treballa ara en la reducció del temps de les resolucions d'expedients, que se situa al voltant de 300 dies, la cinquena millor dada estatal.

Arxivat a:

Destacats