Alerten del tancament del centre de salut del Grau de Gandia algunes nits per falta de metges

El sindicat CSIF avisa que eixa desatenció incrementa la saturació del PAC de Corea i del servei d'Urgències de l'hospital

Guardar

Centre de Salut Gandia Grau
Centre de Salut Gandia Grau

Mitjançant un comunicat, el sindicat CSIF ha alertat del tancament del centre de salut Gandia Grau dilluns passat a la nit per la falta de metges, alguna cosa que també ocorrerà demà divendres. Aquest recinte sanitari atén les platges de Gandia, Xeresa i Xeraco i reclama amb urgència a Conselleria de Sanitat que el dote de més personal per al seu correcte funcionament.

Des de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) expliquen que aquest centre de salut obri les 24 hores en les setmanes estivals de major increment de població. Per això, el sindicat apunta que enguany ho va fer amb retard i va iniciar el seu horari nocturn el 15 de juliol, amb previsió de mantindre-ho fins al 21 d'agost. No obstant això, com adverteix CSIF, la manca de personal per a cobrir guàrdies provoca que dilluns passat tancara a la nit i que aquest divendres tinga previst fer-ho de nou, de 22 a 8 hores del dissabte.

Aquests tancaments es produeixen sense reforçar el centre de salut del barri de Corea, en el nucli urbà de Gandia, que és l'únic que queda d'atenció continuada totes les nits, tal com adverteixen des de la central sindical. Per aquest motiu, els usuaris del Grau es veuen obligats, quan tanca est, a desplaçar-se al de Corea o al mateix hospital, el servei d'Urgències del qual ja està saturat i atén aquesta setmana al voltant de 350 pacients diaris.

Donada la situació actual, CSIF exigeix a la Conselleria de Sanitat que no espere més i reforce els centres d'atenció primària de les diferents zones bàsiques del departament de salut de Gandia amb més efectius per a evitar, per exemple, el tancament algunes nits del recinte sanitari del Grau.

D'altra banda, també insisteixen a dotar de majors recursos al punt d'atenció continuada de Corea i als consultoris auxiliars de les platges de la Safor, una comarca la població de la qual s'incrementa notablement en els mesos de juliol i agost.

Arxivat a:

Destacats