Aitana Mas presenta la "Declaració de Dependència" de la Comunitat Valenciana

L'objectiu és desenvolupar un full de ruta social, participatiu i inclusiu, compartint en xarxes el text "per a construir entre tots i totes aquesta declaració de dependència"

Guardar

Aitana Mas, durant la presentació de la Declaració de Dependència
Aitana Mas, durant la presentació de la Declaració de Dependència

"Canviem vides i les canviem a millor. No és veritat que tots els governs siguen iguals". La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha presentat aquest matí la Declaració de Dependència de la Comunitat Valenciana, un text que pretén fer extensible a tota la població els assoliments aconseguits en aquests últims set anys en matèria de dependència.

Així, totes aquelles persones que accedisquen a www.declaraciodedependencia.com poden ajudar a desenvolupar un full de ruta social, participatiu i inclusiu, compartint en xarxes el text "per a construir entre tots i totes aquesta declaració de dependència".

Sota el lema "Hem parlat molt d'independència però molt poc de dependència", Mas reconeix que es tracta d'una campanya que "pot semblar polèmica, però que naix per a mirar arrere i veure tot el que hem avançat i el que ens queda saber en aquest camí". "Quan parlem d'independència no ens referim només a la política, sinó a la independència emocional i física. En una societat cada vegada més independent el bon funcionament del sistema públic en matèria de dependència és fonamental", ha incidit.

Model de proximitat "a la valenciana"

El gir donat a l'àrea de dependència des de l'entrada del govern del Botànic en 2015 ha aconseguit crear una model "a la valenciana" referent en el conjunt de l'Estat. Aitana Mas ha valorat així el treball de totes les persones treballadores en la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusivament ressaltant que "és molt difícil implementar un nou model de dependència en temps rècord. S'ha convertit en un símbol que mostra a tothom que fer-ho és possible i tot això sense comptar amb un finançament just ni el que ha d'aportar l'Estat a la dependència per llei (del 50% estipulat no s'assoleix el 15%)".

En xifres, es resolen de mitjana diàriament 140 expedients de noves persones que s'incorporen al sistema, és a dir, 3.000 expedients al mes, segons dades del primer semestre de 2022. De gener a juny s'han resolt 17.333 expedients i s'han sol·licitat 23.525.

El sistema d'atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment al voltant de 130.000 persones.

Arxivat a:

Destacats