Igualtat incrementa les prestacions per dependència a 3.817 persones a la Comunitat Valenciana

Guardar

Dependència. Foto de National Cancer Institute
Dependència. Foto de National Cancer Institute

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha incrementat la quantitat mensual que perceben 3.817 persones dependents que compatibilitzen aquesta prestació amb altres ajudes, com puga ser la pensió per gran invalidesa.

Així ho ha afirmat la secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, qui ha afegit que aquesta pujada ha sigut amb efectes de l'1 de gener d'enguany. La secretària autonòmica ha explicat que l'increment que s'aplica beneficia sobretot a "les persones que cobren l'import mínim d'una prestació de dependència perquè la compatibilitza amb una altra ajuda", que suposen el 3,9% del total de les persones en situació de dependència que es troben dins del sistema d'atenció de la Comunitat Valenciana.

L'equiparació realitzada enguany suposa un increment d'un 17% de mitjana en la prestació mínima que perceben les persones dependents que compatibilitzen aquesta prestació amb altres vinculades a situacions de dependència, com pot ser la pensió per gran invalidesa.

Així, les persones amb un grau 3 de dependència passen de percebre com a import mínim garantit per la Generalitat de 235 euros al mes a 250 euros; a les persones amb grau 2 se'ls incrementa de 94 euros a 125; i finalment, les persones amb grau 1 de dependència cobraran 67 euros enfront dels 60 que cobraven abans de la pujada.

Segons ha explicat Gavidia aquests increments van començar a cobrar-se des del mes de maig d'enguany amb efectes retroactius a l'1 de gener, i suposaran per a tot el 2022 una partida econòmica de 5.814.918 euros.

Per províncies, aquesta pujada afectarà 1.123 persones de la província d'Alacant amb un total d'1.739.483 euros; 427 persones en situació de dependència de la província de Castelló a les quals es destinarà per a enguany la quantitat de 630.561 euros; i, finalment, 2.267 persones de la província de València que percebran 3.444.873 euros.

Destacats