El servei valencià d'atenció a la dependència resol diàriament uns 140 expedients de nous beneficiaris

Guardar

Atenció a la dependència
Atenció a la dependència

La secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, ha destacat el treball que es fa en la Comunitat Valenciana en l'atenció a les persones en situació de dependència "amb una resolució mitjana diària de 140 expedients de noves persones que s'incorporen al sistema d'atenció a la dependència", cosa que significa prop de 3.000 expedients resolts al mes, segons les dades corresponents al primer semestre de 2022.

Gavidia ha assenyalat que des de gener i fins al 30 de juny d'enguany, s'han resolt 17.333 expedients de persones que han sol·licitat el reconeixement de la dependència, i ha afirmat que es treballa "perquè cada vegada més persones que el sol·liciten puguen incorporar-se". Del total d'expedients resolts, 10.466 cobreixen les baixes que s'han produït des de gener en el sistema i la resta són noves prestacions i serveis, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Respecte al nombre de sol·licituds presentades, des de principis d'any s'han registrat un total de 23.525, "una dada que evidencia que la ciutadania confia en la gestió que realitzen els equips de professionals de dependència tant de la Conselleria com de les entitats municipals", ha destacat la secretària autonòmica.

D'altra banda, el sistema de valoracions implantat per Igualtat permet incrementar també de manera constant el nombre de valoracions i ha permés realitzar en els primers sis mesos de l'any 22.634 valoracions en tota la Comunitat Valenciana, una mitjana de 182 valoracions diàries.

Gavidia ha indicat que "aquestes bones xifres de valoracions responen a l'augment del personal de l'equip de valoració, que ha passat a disposar de 802 professionals enfront dels 17 que hi havia en 2015".

Així mateix, ha assenyalat, "l'increment de valoracions és resultat de la bona gestió dels equips dels serveis socials municipals, que realitzen una labor excepcional per a poder incorporar a les persones que més ho necessiten al sistema i rebre la prestació o servei que per dret els correspon".

Respecte al cost de les prestacions econòmiques, la Conselleria ha abonat durant els sis primers mesos de l'any un total de 228,85 milions d'euros en concepte de nòmines ordinàries mensuals, endarreriments i retroactivitat, que s'abonen durant els primers cinc dies hàbils de cada mes.

DADES ACTUALS D'ATENCIÓ

El sistema d'atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana atén en aquests moments a 128.429 persones a través d'alguna mena de servei o prestació econòmica, segons es desprén de l'informe que la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives elabora tots els mesos i que es publica des de juliol de 2017 en la seua pàgina web.

Per províncies, 39.566 són persones dependents d'Alacant, 14.761 de la província de Castelló i 74.102 persones corresponen a la província de València.

Destacats