Un 8M per a reivindicar la força del moviment feminista

La vicepresidenta Aitana Mas reivindica que "el moviment feminista segueix tan viu com sempre i que la lluita per la igualtat continua sent el full de ruta del progrés per a continuar marcant l'agenda de les transformacions"

Guardar

Manifestació en contra de la violència de gènere
Manifestació en contra de la violència de gènere

"Celebrarem que el moviment feminista segueix tan viu com sempre i que la lluita per la igualtat continua sent el full de ruta del progrés per a continuar marcant l'agenda de les transformacions". Així ho afirmava la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, durant la presentació, la setmana passada, de la campanya institucional del 8M d'aquest 2023.

I és que demà, 8 de Març, se celebra el Dia Internacional de la Dona. Per a això, des d'aquesta àrea s'ha fet una crida per a anar "totes juntes a continuar sumant drets, amb les nostres companyes racialitzades, trans, LGTBI o amb el treball incessant de la classe treballadora, totes per a unir les nostres energies en un moviment feminista que continuarà fent possible presents i futurs més igualitaris, justos i democràtics".

Amb el lema #el8MSeSale la vicepresidenta incideix en la necessitat de commemorar aquest dia per a "continuar visibilitzant la lluita per la igualtat i el potencial del moviment feminista, un moviment alliberador i emancipador imprescindible per a fer que els drets humans siguen efectius i que és essencial per a continuar transformant de manera justa les nostres societats democràtiques".

"La lluita feminista és fonamental per a aconseguir la igualtat de drets i llibertats de les dones de manera efectiva. És la que ens ha permés avançar per a aconseguir drets fonamentals, que han fet possible aconseguir transformar la realitat a la qual el patriarcat havia relegat a les dones", afirma.

Una jornada que no seria possible "sense les lluites precedents del moviment feminista al llarg de la història, que han possibilitat que hui nosaltres puguem celebrar aquest 8 de Març el Dia Internacional de les Dones", valora, per la qual cosa aposta per continuar "reivindicant els nostres drets per a deixar una millor realitat a les generacions esdevenidores".

L'objectiu d'aquesta lluita és "erradicar totes les violències que exerceix el patriarcat, totes les maneres que aquesta estructura té de maltractar a pràcticament la totalitat de la població, i especialment a les dones", referint-se al lamentable repunt de casos de dones assassinades per la violència masclista en el començament d'aquest 2023, "unes víctimes que ens han de fer més fortes en aquesta lluita decidida contra la violència cap a les dones".

Arxivat a:

Destacats