Zaplana demana al jutge que li desbloquege les pòlisses per a afrontar 9.000 euros en despeses mèdiques

Guardar

Eduardo Zaplana
Eduardo Zaplana

L'expresident de la Generalitat i exministre de Treball amb el PP, Eduardo Zaplana, ha sol·licitat al jutge del cas Erial que li desbloquege les pòlisses d'assegurança per a afrontar les despeses mèdiques derivades de la seua malaltia --leucèmia-- i d'una pneumònia a conseqüència de la Covid-19. En total, ha presentat factures per import de 9.060 euros totes corresponents a 2021.

Així es desprén de l'escrit, consultat per Europa Press, que ha remés el lletrat de Zaplana al Jutjat d'Instrucció número 8 de València encarregat del cas Erm, en el qual s'investiga el suposat pagament de les comissions rebudes per les adjudicacions del servei d'ITV i el Pla Eòlic Valencià.

Després d'obrir-se el procediment i la detenció de l'exministre el maig de 2018, el jutjat va ordenar el bloqueig de comptes i productes de qualsevol mena oberts a nom de Zaplana, bé com a titular o bé com autoritzat.

En eixe moment, Zaplana disposava d'una pòlissa, el prenedor de la qual era Telefònica --empresa de la qual formava part--, oberta des de desembre de 2015. L'investigat rebia anualment unes quantitats de diners que no s'aportaven al Pla de Pensions per excedir el màxim que tenia desgravació fiscal. A més, disposava d'una pòlissa col·lectiva mixta-directius amb reembossament dental. Des d'aquestes pòlisses es reembossaven les despeses mèdiques.

En qualsevol cas, no es tractava --tal com al·lega Zaplana en el seu escrit-- d'uns fons depositats, sinó d'un contracte d'assegurança en què el prenedor i qui abonava la prima era l'empresari i no el treballador. Així, l'investigat no va realitzar "en cap moment" aportació a les companyies d'assegurances, sinó que aquestes eren realitzades per Telefónica en el marc dels plans de previsió social dels seus empleats.

Després del bloqueig d'aquests fons, Zaplana --recorda en el text-- continua havent de rebre tractament mèdic "freqüent" per la síndrome mielodisplàstica que pateix, amb evolució posterior a leucèmia i Malaltia d'Empelt contra Hoste Crònica. "Requereix atenció mèdica freqüent, cures especials i assistència hospitalària ambulatòria freqüent", indica. Així mateix, puntualitza, recentment ha patit una pneumònia lleu a conseqüència de la Covid-19.

Totes dues malalties, manifesta el seu advocat, han suposat per a Zaplana un "important desemborsament" en consultes mèdiques, anàlisis i proves de detecció de la Covid, les factures aportades del qual al procediment ascendeixen a 9.060 euros.

ALTRES DESPESES

A aquestes despeses mèdiques de Zaplana se sumen uns altres com el pagament de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica i l'Impost sobre Béns immobles d'un habitatge seu, la quantitat total del qual ascendeix a 3.214,33 euros.

Atés que l'Audiència, en una resolució, va al·ludir al possible desbloqueig de fons per a atendre "determinades obligacions contractuals per a evitar perjudicis irreparables", sol·liciten el desbloqueig dels fons per a atendre obligacions fiscals i l'avançament del pagament de les prestacions derivades de l'assegurança de Telefónica. Ara haurà de pronunciar-se el jutjat.

Destacats