Ximo Puig: "Som l'única Comunitat d'Espanya amb una reforma fiscal aprovada per unanimitat"

El President assenyala que quan el Partit Popular estava en el govern les rendes baixes eren les que més pagaven d'Espanya.

Guardar

El President Ximo Puig durant l'entrevista amb València Extra. Foto Xisco Navarro.
El President Ximo Puig durant l'entrevista amb València Extra. Foto Xisco Navarro.

El President Ximo Puig ha destacat en l'entrevista amb València Extra la reforma fiscal que beneficiarà al 97 % dels valencians i les valencianes. En aqueix sentit, ha considerat que "som l'única comunitat que té una reforma fiscal de l'Estat aprovada per unanimitat". La reforma fiscal presentada pel President va ser recolzada i aprovada per tots els grups de les Corts Valencianes al novembre de l'any passat. Aquest mes que ja ha començat la declaració de la renda és el moment de veure aplicada aqueixa reforma fiscal. En paraules del President, "La campanya de la renda ha disminuït els impostos al 97 % dels valencians i valencianes i aqueix és el camí que anem a seguir, la progressivitat fiscal."

Detalladament, la reforma fiscal valenciana inclou una baixada d'impostos a totes les rendes inferiors als 60.000 euros. Amb el suport de tots els partits amb representació en les Corts, PSVP, PP, Ciutadans, Compromís, Vox i Unides-Podem, Puig ja va afirmar al novembre que "el diàleg i l'acord han de ser un senyal d'identitat de la Comunitat Valenciana". Pese a comptar amb el suport de tots els grups, el PP va ser crític amb la reforma fiscal del President Puig. Referent a això, el President considera que "el Partit Popular també ha fet sempre ho contrarie del que ha anunciat, de fet va pujar tots els impostos, però això sí, mai s'equivoquen, sempre pugen els impostos a les classes populars i les classes treballadores.".

"Quan el PP estava en el govern, les rendes més baixes eren les que més pagaven de tota Espanya"

Progressivitat fiscal

El President Puig aposta per la progressivitat fiscal i persí punt per una redistribució de la riquesa. En aqueixa mateixa línia, les rendes més baixes són les que menys han d'aportar. Precisament en aquest punt, el cap del Consell ha assenyalat que "el Partit Popular no està en una dinàmica de redistribució de les rendes, està intentant beneficiar aquells que tenen les rendes més altes. A les rendes més baixes baixar-les 18 euros i a les més altes 2.000 euros, però és que aqueixa és la realitat." De fet, apunta que quan el PP estava al capdavant de la Generalitat, "les rendes altes valencianes eren les que menys pagaven de tota Espanya i les rendes baixes eren les que més pagaven de tota Espanya"

Per aqueixa raó i com a progressista, Puig apunta al fet que "ha d'aportar més aquell que té més capacitat per a aportar, aqueixa reforma fiscal que té més capacitat.". De fet, considera que "La fiscalitat és important, perquè és democràcia i no es pot fer demagògia amb l'aportació dels ciutadans.".

Hipoteca reputacional de la Comunitat, clau en el renàixer

En 2015, la Comunitat Valenciana se situava en el lloc 14 de qualitat democràtica i ara després de 8 anys de gestió del President Puig, se situa en el 6 per sobre de la mitjana europea. "Crec que en aquesta qüestió ha ajudat molt per a aqueixa reputació de la Comunitat Valenciana, jo no veig possible que grans empreses hagueren aterrat en aquell moment a la Comunitat Valenciana quan la corrupció era la gran qüestió, i en aquests últims anys la societat valenciana hem aconseguit donar-li la volta a aquesta situació", assenyala Puig.

Precisament abans de l'entrada del President Puig, la principal preocupació per als valencians era la corrupció i ara ja no ocupa aqueixes primeres places. "La identitat dels valencians està basada en l'honradesa i les pràctiques del govern d'ara no tenen gens a veure a les del passat com estem veient" puntualitza el President .Novament l'ocupació és la principal preocupació encara que en aquesta ocasió amb una dada rècord. La Comunitat registra la xifra de més de 2 milions de persones en la seguretat social i més de 400.000 nous contractats. "El més important per a nosaltres sens dubte és l'ocupació, 420.000 persones més treballant ara que en aquell temps, s'han creat aqueixos 420.000 llocs de treballs, però a més estem en xifres rècord de més de 2.000.000 de persones afiliades a la seguretat social i en tots els altres indicatius econòmics", apunta Puig qui assegura que el principal objectiu d'un govern progressista és aconseguir la plena ocupació.

Tota l'entrevista ací:

Entrevista al President Ximo Puig.

 

Arxivat a:

Destacats