VOX es queda amb la vicepresidència primera de la Generalitat i Cultura, i la Conselleria d'Agricultura i la de Justícia

El torero Vicente Barrera serà vicepresident primer de la Generalitat i conseller de Cultura

Guardar

El president del PPCV i candidat més votat a la Presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, finalitza amb Vox la ronda de reunions amb les formacions polítiques que han obtingut representació parlamentària. Imatge de Rober Solsona
El president del PPCV i candidat més votat a la Presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, finalitza amb Vox la ronda de reunions amb les formacions polítiques que han obtingut representació parlamentària. Imatge de Rober Solsona

El Partit Popular i VOX han aconseguit un pacte de govern amb l'aprovació de 50 mesures programàtiques i amb la composició del futur Consell de la Generalitat Valenciana. La ultradreta entrarà a la màxima institució política valenciana gestionant tres àrees: la Vicepresidència primera de la Generalitat, que tindrà també les competències de la Conselleria de Cultura, així com la Conselleria d'Agricultura i la de Justícia, Interior i Governació. El torero Vicente Barrera serà vicepresident i liderarà l'àrea de Cultura.

E Partit Popular conservarà la cartera d'Educació, tal com va expressar aquest passat dimarts el pròxim president de la Generalitat, Carlos Mazón. Així, VOX gestionarà tres àrees i el partit popular set, dins d'un govern de 10 conselleries per a reduir la despesa.

Després de la primera presa de contacte aquest dimarts entre totes dues formacions, els equips de treball de PP i VOX es van tornar a reunir aquest dimecres desenvolupant un programa de govern amb un total de 50 mesures que desgranen els cinc eixos presentats en primera instància: llibertat d'elecció; desenvolupament econòmic, per a reduir despesa innecessària i impulsar l'economia; reforçar la sanitat pública i els serveis socials; defensar i recuperar els senyals d'identitat de la Comunitat Valenciana; fomentar la natalitat, la seguretat i la promoció de les famílies.

En un comunicat conjunt, PP i VOX valoren aquest acord per a "dotar a la Comunitat Valenciana d'un govern estable i fort que defense els interessos dels ciutadans i garantisca que es compleixen les cinc línies bàsiques acordades".

Així mateix, anuncien que totes dues formacions "secundaran, en la primera votació que se celebre en el ple d'investidura, la candidatura presentada pel Partit Popular com a President de la Generalitat Valenciana, desistint VOX de presentar candidat alternatiu a fi de garantir la correcta celebració d'aquest".

Destacats