VOX es queda amb la presidència de Les Corts

L'acord de govern plasma que VOX tindrà la presidència de Les Corts i el PP la vicepresidència i la secretaria

Guardar

Plenari de Les Corts
Plenari de Les Corts

VOX presidirà Les Corts Valencianes. Aquest és un dels punts dins de l'acord de govern al qual ha arribat la formació ultraconservadora amb el Partit Popular dins de la ronda de reunions que el futur president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha realitzat, com a candidat més votat, amb la resta de grups amb representació després de les eleccions autonòmiques del 28M.

Així, després del cara a cara que ha tingut lloc aquest matí entre totes dues formacions, VOX es queda amb la presidència de Les Corts i el Partit Popular, per part seua, tindrà la vicepresidència i la secretaria, segons ha anunciat el que fora candidat de la formació a les eleccions, Carlos Flores i, posteriorment, fonts 'populars' en un comunicat.

El nom de la persona que ocuparà aquest càrrec no ha transcendit, i serà qui relleve a Enric Morera, de Compromís, que ha ostentat la presidència de Les Corts durant els huit anys de Botànic.

Flores, al Congrés

Durant la seua compareixença davant els mitjans de comunicació després de la reunió, Carlos Flores ha revelat que serà el 'número u' de la candidatura de VOX al Congrés per la circumscripció de València en les eleccions generals del pròxim 23 de juliol.

Flores va ser el seu candidat per la Comunitat Valenciana en les autonòmiques del 28 de maig i aquest mateix dilluns va ser marcat pel Partit Popular com una "línia roja" per a arribar a acords en la Comunitat Valenciana a causa de la seua condemna per maltractament en 2002.

Malgrat que el mateix Flores ho considera com "un pas endavant", aquest pas al costat que dona el dirigent de VOX en l'àmbit polític valencià ha permés rebaixar la pressió sobre Mazón, després de les declaracions ahir de la cúpula 'popular', ja que des de Gènova no avalaven la formació de govern amb un condemnat per maltractaments.

Destacats