PP i VOX pacten governar conjuntament la Comunitat Valenciana

VOX ostentarà la presidència de Les Corts i entrarà al Consell amb diverses conselleries

Guardar

Reunió entre Partit Popular i VOX
Reunió entre Partit Popular i VOX

El Partit Popular i VOX han anunciat un pacte de govern en la Comunitat Valenciana. Després de la reunió, d'al voltant de tres hores de duració, que ha tingut lloc aquest matí entre Carlos Mazón i Carlos Flores, juntament amb l'equip de tots dos partits, s'ha confirmat que hi haurà govern de coalició amb l'entrada de la ultradreta a la Generalitat Valenciana.

Concretament, VOX ostentarà la presidència de Les Corts i tindrà diverses conselleries, tot això sense la presència del seu líder -condemnat per maltractament, sent aquesta una línia roja per a Gènova- ja que Flores encapçalarà la llista valenciana al Congrés en les eleccions generals del 23 de juliol.

Aquest matí també s'ha decidit el repartiment de la Mesa de Les Corts: VOX la presidirà i el PP tindrà una vicepresidència i una secretaria. En declaracions als mitjans de comunicació Flores ha emplaçat a futures reunions per a discernir quines conselleries que ostentarà cada formació, encara que ha assenyalat que serà un número "proporcional" als resultats i que el seu partit tindrà "pes".

Aquest és el resultat de la trobada que ha tingut lloc passades les 10 del matí entre totes dues formacions, després de la roda de reunions de Mazón amb els candidats de totes les forces que han obtingut representació després dels comicis del 28M. Després d'aquest acord de govern, es confirma l'entrada de l'extrema dreta al govern valencià.

Acord en cinc eixos

Segons han anunciat fonts del Partit Popular, l'acord de govern es basa en cinc eixos estratègics: llibertat d'elecció; desenvolupament econòmic, per a reduir despesa innecessària i impulsar l'economia; reforçar la sanitat pública i els serveis socials; defensar i recuperar els senyals d'identitat de la Comunitat Valenciana; fomentar la natalitat, la seguretat i la promoció de les famílies.

Flores ha assenyalat que buscaran que la investidura del líder del PP, Carlos Mazón, es materialitze "tan prompte com siga possible" amb l'objectiu de formar un "govern sòlid i estable" que "oferisca el que el poble valencià va demandar el 28 de maig", incidint en el fet que el govern estarà basat en la "confiança mútua": "Açò no serà un Botànic III". Per part seua, el portaveu de campanya del PP, Miguel Barrachina, ha assegurat que la nova Generalitat tindrà "menys consellers i menys alts càrrecs".

A més, s'ha acordat, també, la creació d'un equip de treball format per tots dos partits on es desenvoluparan els punts de l'acord de govern.

Destacats