La condemna per maltractament de Flores, "línia roja" per al PP

Gènova reconeixia ahir que el líder de VOX en la Comunitat Valenciana no hauria de dedicar-se a l'exercici actiu de la política per la seua condemna per maltractaments

Guardar

Cartell electoral de VOX, amb la imatge de de Carlos Flores, per a les eleccions del 28 de maig
Cartell electoral de VOX, amb la imatge de de Carlos Flores, per a les eleccions del 28 de maig

El Partit Popular i VOX es reuneixen aquest dimarts en una primera presa de contacte per al qual, a priori, serà el futur govern de la Generalitat Valenciana. Pese a l'objectiu de Carlos Mazón d'aconseguir un Consell íntegrament 'popular', la negativa a abstindre's de PSPV-PSOE i Compromís en la investidura li condemna a entendre's amb una formació d'ultradreta que ja ha fet veure la seua intenció d'ostentar càrrecs a canvi uns suports que no donaran "gratis".

En aquest sentit, el president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana i candidat més votat a la Presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, finalitza aquest dimarts amb VOX la ronda de reunions amb les formacions polítiques que han obtingut representació parlamentària, després de les seues trobades amb socialistes i amb Compromís.

La reunió amb VOX ve marcada per l'afirmació per part del portaveu del comité de campanya del PP i sotssecretari de Cultura i Societat Oberta, Borja Sémper, qui admetia aquest dilluns que la condemna per maltractament del candidat de la formació d'extrema dreta en la Comunitat Valenciana, Carlos Flores, és una "línia roja" per al Partit Popular. Al seu entendre, no hauria de dedicar-se a l'"exercici actiu de la política".

"Val per a València, val per a Euskadi i val per a Andalusia. Creiem que una persona acusada i condemnada per maltractament no s'hauria de dedicar a la política, a l'exercici públic, a la representació dels ciutadans", defensava ahir Sémper, insistint en aquesta resposta a la qüestió que si la cúpula 'popular' avalaria un govern autonòmic de Mazón amb la ultradreta.

Per part seua, els representants del PP a València insistien ahir que no fan "cordons sanitaris a ningú" i en què continuaran negociant, a l'espera de reunir-se amb Flores. Per això, davant la petició de Compromís d'establir un cordó sanitari davant l'extrema dreta i preguntat per si l'escull per a pactar per VOX és la possible entrada de Flores en el Consell davant la seua condemna per violència de gènere en 2002, Juan Francisco Pérez Llorca reiterava que "el PP no ha vetat a ningú".

Hui, a partir de les 10.00 hores, es començarà a esclarir el futur polític de la Comunitat Valenciana en una trobada en el qual es coneixeran les exigències de VOX per a donar suport a la presidència de Carlos Mazón.

Destacats