El PSPV tanca la porta a la seua abstenció en la investidura de Mazón en considerar que pactarà amb Vox

Des del Partit Popular han criticat aquest "no rotund" i afirmen que continuaran negociant per a aconseguir un govern "estable i transversal"

Guardar

Reunió entre PP i PSPV amb Carlos Mazón, Miguel Barrachina i Juan Francisco Pérez Llorca pels 'populars' i Arcadi España, Rebeca Torró i Mª José Salvador pels socialistes
Reunió entre PP i PSPV amb Carlos Mazón, Miguel Barrachina i Juan Francisco Pérez Llorca pels 'populars' i Arcadi España, Rebeca Torró i Mª José Salvador pels socialistes

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha iniciat una sèrie de reunions amb les forces polítiques que van obtindre representació a Les Corts en les eleccions autonòmiques del passat 28 de maig. La primera d'elles ha sigut aquest dijous amb el PSPV-PSOE, que ha comunicat al líder del PPCV, Carlos Mazón, la negativa a abstindre's en la seua investidura. Argumenten que consideren que els 'populars' formaran govern amb Vox a causa de les "moltes similituds" que perceben entre els seus programes electorals.

"No estem fent cap spoiler", ha declarat el conseller d'Hisenda en funcions, Arcadi España, després de reunir-se amb els 'populars', al costat de la consellera de Política Territorial en funcions, Rebeca Torró, i la vicepresidenta del parlament autonòmic, M. José Salvador. Per part del PPCV han estat presents el director de campanya, Miguel Barrachina, i el sotssecretari d'Organització, Juan Francisco Pérez Llorca.

Arcadi España ha assegurat que, segons els resultats del 28M, "el PP està obligat a formar govern amb el bloc conservador" i que seria incomprensible que els socialistes s'abstingueren. Per tant, ha exigit a Mazón que diga "com més prompte millor" si desitja compartir el Consell amb Vox.

Per part seua, els 'populars' han lamentat aquest "no rotund" i han criticat l'absència del president de la Generalitat en funcions i líder del PSPV, Ximo Puig, a la trobada. Han insistit que el seu objectiu és formar un govern "estable, transversal" i allunyat de la "política de blocs".

Carlos Mazón, qui no ha fet declaracions als periodistes, té previst reunir-se dilluns 12 de juny amb Compromís i el dimarts 13 de juny amb Vox. Després d'aquestes reunions avaluarà públicament la ronda de negociacions per a la seua investidura.

El futur president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha convocat als líders dels partits (Ximo Puig pel PSPV, Joan Baldoví per Compromís i Carlos Flores per Vox) per a una trobada amb l'objectiu d'abordar els desafiaments i oportunitats del futur de la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats