El PSPV no facilitarà la investidura de Mazón, encara que Puig li ofereix reunir-se per al traspàs de poders

Baldoví sí que acudirà a la ronda de negociacions de Mazón mentre Flores advoca per un govern com el de Castella i Lleó

Guardar

Ximo Puig i Carlos Mazón en la Cimera municipal 'Aliança Valenciana contra la Inflació'. Imatge de Rober Solsona
Ximo Puig i Carlos Mazón en la Cimera municipal 'Aliança Valenciana contra la Inflació'. Imatge de Rober Solsona

El president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, no acudirà a la trobada que ha proposat el guanyador de les autonòmiques i candidat del PP, Carlos Mazón, sobre la investidura, però li ha oferit una reunió entre ells per a "començar a treballar en un traspàs de poder ordenat i des de l'absoluta normalitat". Fonts de l'entorn de Puig han indicat a Europa Press que els socialistes no facilitaran la investidura de Mazón.

Puig ha oferit al líder del PP aquesta trobada per via d'una carta, en la qual s'ha mostrat obert a "una col·laboració per a garantir un traspàs en les millors condicions per a l'autogovern i el poble valencià".

En la missiva s'especifica que la delegació socialista que acudirà a la negociació estarà composta pels diputats Rebeca Torró, Arcadi España i Maria José Salvador, fins ara consellers i vicepresidenta de Les Corts.

La setmana passada, Puig va criticar al PP per "fer trampes al solitari", ja que "la realitat és que governarà amb Vox". També va insistir que liderarà l'oposició al futur cap de l'executiu.

D'altra banda, el candidat de Compromís, Joan Baldoví, va garantir ahir que aniria a la ronda de negociacions amb els 'populars' amb disposició a "dialogar i escoltar". No obstant això, ha augurat que hi haurà un acord de govern entre PP i Vox abans del 26 de juny, data en la qual està fixada la constitució de Les Corts, perquè "són dues cares de la mateixa moneda".

"Hi haurà acord, com a Castella i Lleó, ja hem normalitzat tindre un vicepresident sense competències", ha il·lustrat, i ha acusat el PP de "normalitzar" la seua relació amb Vox. "Carlos Mazón vol que la investidura li isca gratis per a després pactar totes les polítiques amb Vox", va advertir.

Govern amb Vox

En la idea que hi haurà un govern com el de Castella i Lleó coincideix el candidat de Vox, Carlos Flores, qui ahir va retuitar al candidat de la seua formació a Balears, Jorge Campos, aquest missatge: "Iniciarem la negociació amb mà tendida per a l'alternativa a les polítiques d'esquerres que ens han portat ruïna, inseguretat i divisió. I amb mà ferma per a representar als nostres votants. Un model beneficiós per a la majoria: El de Castella i Lleó".

Flores, citant aquest tuit, va assenyalar: "Ni un punt que afegir, ni una coma que llevar al que s'ha dit per Jorge Campos. A Balears, com a la Comunitat Valenciana, els problemes són els mateixos, i les solucions també han de ser-ho".

Aquest dimarts a la vesprada, Flores ha confirmat que Vox acudirà a la ronda de negociacions amb un altre missatge en Twitter: "Emplaçats pel partit vencedor en les recents eleccions autonòmiques per a entaular un diàleg que permeta materialitzar el mandat de canvi manifestat pel conjunt de la societat valenciana, la nostra resposta no pot ser una altra que mantindre tendida la nostra mà per a aconseguir aqueix objectiu al més prompte possible i de la manera més plena possible. Allí estarem".

Mazón es reunirà aquest dijous amb el PSPV, el dilluns 12 amb Compromís i el dimarts 13 amb Vox "amb l'objectiu d'abordar els reptes i oportunitats del futur de la Comunitat Valenciana" després dels resultats dels comicis del passat diumenge 28 de maig.

Destacats