Compromís no s'abstindrà en la investidura de Mazón i exigeix un cordó sanitari a VOX

Des del Partit Popular recorden que la formació "no ha vetat a ningú" en referència a la possible entrada del candidat de VOX al Consell

Guardar

Els representants de Compromís M. Josep Amigó, Aitana Mas, Joan Baldoví i Vicent Marzà arriben a una reunió amb el PPCV
Els representants de Compromís M. Josep Amigó, Aitana Mas, Joan Baldoví i Vicent Marzà arriben a una reunió amb el PPCV

Compromís no facilitarà la investidura de Carlos Mazón com a futur president de la Generalitat Valenciana. Aquesta és la conclusió de la reunió que han mantingut aquest matí una delegació de la coalició valencianista i del Partit Popular dins de la ronda iniciada amb Mazón amb els grups amb representació a Les Corts.

Una trobada de més d'una hora en la qual han participat Joan Baldoví, candidat de Compromís en les passades eleccions autonòmiques, i els caps de llista Aitana Mas (Alacant) i Vicent Marzà (Castelló) i la seua número dos per València, M. Josep Amigó; i el candidat 'popular' Carlos Mazón al costat dels representants del PP Miguel Barrachina i Juan Francisco Pérez Llorca.

Baldoví ha confirmat la negativa del seu grup a abstindre's en la investidura del guanyador del 28M en considerar que seria donar-la "gratis" perquè després "acabarà pactant amb VOX". A més, ha plantejat a Mazón que faça un "cordó sanitari" a aquest partit.

Per part seua, els representants del PP han insistit que no fan "cordons sanitaris a ningú" i en què continuaran negociant, a l'espera de reunir-se aquest dimarts amb el candidat de la formació ultraconservadora, Carlos Flores.

"El PP no ha vetat a ningú", ha recalcat Pérez Llorca en ser preguntat per si l'escull per a pactar per VOX és la possible entrada de Flores en el Consell davant la seua condemna per violència de gènere en 2002.

Compromís tindrà veu pròpia en el Congrés

Així mateix, en referència al recent acord entre Compromís i Sumar per a confluir conjuntament a les pròximes eleccions generals del 23 de juliol, Baldoví ha garantit "amb tot el convenciment del món" que la seua coalició mantindrà la "veu pròpia" al Congrés.

El líder de Compromís s'ha mostrat "satisfet" per haver tancat l'acord amb la plataforma impulsada per la vicepresidenta Yolanda Díaz i ha defensat que la formació vol continuar sent un projecte "cent per cent valencià".

Destacats