Vox demana un "canvi radical urgent en la llei" perquè els espanyols puguen "disposar d'una arma" per a l'autodefensa

Guardar

vox
vox

El president de Vox, Santiago Abascal, ha demanat aquest dimarts un "canvi radical urgent en la llei" perquè els espanyols puguen "disposar d'una arma a la seua casa" que puguen "fer servir en situacions d'amenaça real" per a l'autodefensa.

En una entrevista concedida en el web armas.es, recollida per Europa Press, Abascal ha insistit en la necessitat d'"ampliar el concepte de legítima defensa" perquè no es produisquen "situacions injustes" com en la seua opinió és la condemna a dos anys i mig de presó a la persona gran que va matar el lladre que va assaltar la seua casa a Tenerife.

"La llei està tractant aquestes persones com a vilans, i els seus assaltants com a víctimes, cosa que també passa amb els ocupes, per cert. A nosaltres això ens sembla dramàtic", ha assegurat el líder de Vox.

La proposta defensada per Abascal comportaria "un canvi radical urgent en la llei, no només perquè els espanyols sense antecedents i en ple ús de les seues facultats mentals puguen disposar d'una arma a la seua casa, sinó perquè puguen utilitzar-la en situacions d'amenaça real per a la seua vida sense haver d'enfrontar-se en un infern judicial".

"Vox és el partit del sentit comú, i per descomptat que donem suport al dret a l'autodefensa dels espanyols, faltaria més. Per desgràcia, tenim unes lleis que tracten els delinqüents com víctimes i els ciutadans honrats com delinqüents. L'espanyol honrat sempre està sota sospita", ha lamentat.

ABASCAL ENALTEIX LA LLEI ITALIANA

El president del partit ha explicat que la seua iniciativa no ha sigut encara detallada en "l'extrem reglamentari". "Escoltarem els professionals i experts, i sobretot la gent del carrer quan calga fer-ho", ha apuntat.

Abascal va elogiar el passat dia 7 de març la llei aprovada per la cambra de diputats italiana que permet disparar contra un lladre quan existisquen "evidències" d'amenaça i ha celebrat que "la dictadura progre que pretén que la gent es deixe robar, violar i matar dins de les seues cases s'esfondra".

En un missatge publicat en el seu compte personal de Twitter, Abascal va aplaudir la iniciativa de modificació de l'article 52 del Codi Penal italià impulsada per la Lliga de Matteo Salvini. "És pur sentit comú reconèixer el dret a defensar la nostra llar, i a defensar-nos a la nostra llar. Un encert polític", va indicar aleshores.

Arxivat a:

Destacats