Una desescalada lenta: terrasses obertes fins a les 18h amb taules de 4 i fi del tancament de les grans ciutats

El president Puig ha anunciat que el toc de queda es manté a les 22h i que les terrasses es reobriran fins les 18h al 75% del seu aforament

Guardar

puig
puig

El compte enrere per a la desescalada comença a prendre forma. Enrere quedaran les voreres, places, carrers i espais públics buits, ja que les terrasses hostaleres de restaurants, bars i cafeteries tornaran al seu lloc després de mes i mig amb les persianes baixades, amb les cadires i les taules en munts i amb l'adaptació del sector hostaler al delivery. Així ho han anunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la roda de premsa posterior a la reunió de la mesa interdepartamental, l'òrgan de consens on s'aproven o s'aixequen les restriccions per la pandèmia.

Després d'aquesta reunió, la Comunitat Valenciana encara l'últim cap de setmana amb les restriccions més dures del territori espanyol, perquè amb el decret de presidència que entra en vigor dilluns que ve 1 de març, s'elimina el confinament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i els festius, les terrasses podran tornar a ocupar el seu lloc fins a les 18 hores amb un màxim de quatre persones per taula al 75% del seu aforament, així com sé tornen a permetre les reunions de no convivents en espais a l'aire lliure fins a les quatre persones. Del mateix moment, l'aforament dels comerços s'amplia al 50% i el seu horari s'ajorna fins les 20h per al seu tancament. Respecte a la pràctica d'esports a l'aire lliure, sols es podran reobrir els centres en obert així com que es podrà reunir a quatre persones per monitor, i en aquest cas no és obligatori l'ús de mascareta.

De la mateixa manera, encara que els gimnasos i centres esportius en espais tancats hauran d'esperar una mica més fins a la seua obertura, de moment, es permet l'obertura de centres esportius a l'aire lliure. Però, d'altra banda, la Comunitat Valenciana queda perimetrada autonòmicament, per la qual cosa queda totalment prohibit tant eixir com entrar del territori valencià excepte causes justificades de cura de persones majors, dependents o criança així com per motius laborals o d'estudi. En relació amb els pròxims dies festius de Falles, Magdalena o Setmana Santa i Pasqua, el Consell recomana als ajuntaments que aquests dies festius, en els quals no es realitzaràn celebracions, es consideren com a lectius.

Amb la compareixença del president Puig, que començava amb "un agraïment a tota la ciutadania valenciana perquè hem millorat moltíssim amb una responsabilitat impecable", la desescalada comença a agafar forma, i per això, algunes de les mesures són, en paraules del president, "prudents", "a poc a poc", i "sense pressa". El president Puig ha incidit que "en un mes la taxa incidència a la Comunitat Valenciana ha abaxiat un 88% de 1500 a 176", però, insistint, Puig ha remarcat una idea fonamental, "estem millor però encara no estem bé, tenim a les UCI 320 persones amb COVID-19".

Arxivat a:

Destacats