Un president que s'equivoca de taula i paperetes de Múrcia, anècdotes de la jornada

Guardar

Urnas electorales
Urnas electorales

La jornada electoral del 10 de novembre ha deixat les primeres anècdotes com l'equivocació d'un president de taula a Castelló o l'aparició de paperetes del Senat de Múrcia a Alacant, segons ha confirmat el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

La jornada electoral ha començat "sense incidències destacables" en aquesta comunitat autònoma, segons ha avançat a primera hora d'aquest diumenge la mateixa Delegació de Govern en les seues xarxes socials. Així i tot, un col·legi de la ciutat de València ha començat el dia amb pintades en les quals es podia llegir 'els carrers seran sempre nostres' (els carrers seran sempre nostres). Unes pintades que ja han sigut esborrades, segons ha confirmat la Delegació.

En el col·legi CEIP Enric Soler I Godes (Castelló), un president de mesa electoral s'ha constituït en una altra taula, una confusió que s'ha resolt i finalment s'ha pogut constituir la taula de manera correcta. No obstant això, a causa del retard que ha causat aquest incident, la votació es prolongarà fins a les 20.13 hores.

Fulgencio ha destacat que en un col·legi electoral de la província d'Alacant han aparegut paperetes del Senat de Múrcia. La presidenta de la mesa ha confirmat que el material havia sigut revisat, per la qual cosa les forces i cossos de seguretat estan investigant l'incident. També han aparegut paperetes de Múrcia en un altre col·legi electoral de Mutxamel, segons fonts de Delegació del Govern.

Així mateix, a la ciutat d'Alacant, una mesa electoral del Centre Cultural Les Cigarreras està presidida per un invident. César Puente, després de ser autoritzat per la Junta Electoral de Zona d'Alacant com a persona cega total, assisteix a la sessió electoral amb el seu acompanyant, que li recolzarà en aquelles tasques que directament tinga algun problema a realitzar, i amb Vilka, la seua gossa pigall de la Fundació ONCE del Gos pigall. Puente és diplomat universitari, amb el títol actual equivalent de mestre d'educació primària, segons ha explicat.

A més, una dona ha sigut identificada per presumptament insultar a un apoderat en el CEIP Rabasa Alacant, ha informat la Delegació del Govern.

Fulgencio ha confirmat que s'han donat per constituïdes les 6.043 taules en els 2.220 col·legis electorals. En la Comunitat un total de 3.667.575 electors estan anomenats a les urnes per a elegir a 32 diputats i 12 senadors. Per part seua, 67.213 electors han exercit el vot per correu en la Comunitat.

ESFORÇ "POC VALORAT"

En aquest sentit, Fulgencio ha agraït l'esforç "poc valorat" dels membres de les Juntes electorals i de les taules, així com de les forces i cossos de seguretat, i ha destacat l'"important" nombre de trasllats de persones amb dificultat per a assistir a depositar el seu vot que durà a terme la Delegació del Govern gràcies a un conveni amb Creu Roja.

A més, s'han repartit 88 kits de material accessible per a invidents i persones amb dificultats visuals.

Arxivat a:

Destacats