Suport unànim i rotund al professorat valencià contra la campanya del PP

Durant estos dies centenars de persones han aprofitat esta campanya per a burlar-se de la iniciativa del PP

Guardar

curso escolar
curso escolar

Suport indiscutible als professors, eixe és sens dubte el resum dels últims dies que hem viscut. La campanya contra l'adoctrinament en les aules del PP valencià li ha pegat un gir inesperat als seus dirigents populars. Tal com ja hem comentat a València Extra, milers de seguidors han inundat la xarxa amb humor i ironia cap al PP per a burlar-se d'aquesta particular campanya. Així precisament l'escriptor Quim Monzó "trolejava" amb els genuïns "calçots" i molts altres li han seguit.

A València Extra hem seguit l'anàlisis i les reaccions amb les principals entitats i organismes. Totes coincideixen en la indignació per aquest ús partidista i sobretot per un atac sense cap fonament i indiscriminat cap als professionals de la docència. Des de la Plataforma per la Llengua, el seu delegat, Manual Carceller ha assenyalat que "La campanya del PP forma part d'una ofensiva contra el professorat i el model d'ensenyament públic".

"El model d'ensenyament en valencià és un èxit i cal posar-ho en valor. A més, és garantia de cohesió social, de vertebració del territori i d'arrelament amb els nouvinguts" ha explicat Carceller que ha afegit que "Amb aquesta acció el PP cerca dividir la societat valenciana, enfrontant mares i pares amb la comunitat docent".

Per la seua banda, el portaveu del Sindicat STEPV, Marc Candela ha indicat que "el PP es troba en plena precampanya electoral i utilitza el sistema educatiu de forma partidista". Candela assenyala que "és una caça de bruixes en tota regla i ja ho han intentat altres vegades". Així mateix, Candela ens ha transmés que "el professorat està indignat per estar en el punt de mira mentre no es parla de l'assignatura de religió amb la reforma de la LOMCE que açò sí que és adoctrinament".

Des d'Escola Valenciana comparteixen la mateixa sintonia que la resta d'entitats i organismes. El seu President, Vicent Moreno recalca que "des de sempre l'educació ha sigut important i recordem que en la dictadura es va fer una depuració de professors republicans". "En eixe moment ja va passar i ara amb la LOMCE també s'està utilitzant per dos partits però sobretot el PP està induint a l'odi sense cap raó"

En aquesta línia, Moreno insisteix que "els professors són professionals i saben que cal educar als ciutadans del futur. Avui dia hi ha un gran percentatge d'escolars que seran el futur, han d'adquirir habilitats crítiques i fins i tot desenvolupar habilitats per a oficis que fins i tot hui encara no han sigut inventats".

Així mateix, lamenta que "els senyors del PP estan intentant que hi haja una divisió social, una crispació. Educar i ensenyar és un treball i l'educació ens dignifica.". En paraules de Moreno "Quan algú incita a l'odi, estàs induint certa manera violenta davant altres persones".

El conseller Marzà també ha sigut molt rotund amb aquest tema. "És indecent la campanya del PPCV contra els docents valencians. En els centres educatius no s'adoctrina, s'educa en llibertat perquè les xiquetes i els xiquets siguen lliures i crítics amb qualsevol ideologia" comentava en les Corts.

https://twitter.com/VicentMarza/status/994284205008982023

Bonig vol acabar amb el requisit lingüístic en el sector públic

València Extra ja ho va avançar el cap de setmana passat. Isabel Bonig va destacar que acabarà amb el requisit lingüístic en el sector públic. Precisament, des del STEPV, Marc Candela ha recordat que va ser el PP qui va establir aquest requisit i que en altres comunitats autònomes on governa com és el cas de Galícia, existeix sense qüestionar-ho ningú.

"Estem d'acord amb la llei d'usos lingüístics i els ciutadans tenen dret a ser atesos en la seua llengua" apunta Candela. En aquesta línia, segueix també Vicent Moreno d'Escola Valenciana. " Fa més 20 anys es va introduir el requisit lingüístic en tot el personal docent de primària i infantil. Nosaltres aconseguim que la Consellera del PP Catalá acceptara introduir el requisit para secundària i li va demorar uns anys".

Candela com que "A Galícia està inclòs, Bonig no sap el que està dient, una llengua no resta a una altra i a més del 80% del professorat té la competència en valencià encara que no s'hi haja exigit". Sens dubte, la campanya sembla que no està donant els resultats esperats per al PP i cada dia són més entitats i organismes els que ixen a defensar al professorat valencià.

Destacats