Sense evidències del presumpte encobriment d'Oltra al seu exmarit en els 48.000 correus analitzats per la Policia

S'alça el secret de sumari de la peça que investiga els correus electrònics de Mónica Oltra i el seu equip com a vicepresidenta del Consell

Guardar

Mónica Oltra, acompanyada dels seus lletrats a l'arribada als jutjats
Mónica Oltra, acompanyada dels seus lletrats a l'arribada als jutjats

El Jutjat d'Instrucció número 15 de València ha alçat parcialment el secret de les actuacions en el cas del presumpte encobriment de l'exvicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, dels abusos sexuals a una menor tutelada pel seu exmarit. Després que el Grup Tècnic Operatiu de la Policia Nacional haja analitzat més de 48.000 correus electrònics entre Oltra i el seu equip, no s'ha trobat cap evidència d'aquest fet.

Els resultats de la investigació revelen que no existeixen indicis de la participació de la Conselleria en un presumpte encobriment. Els correus electrònics analitzats contenen, principalment, documents relacionats amb els expedients de la menor i sol·licituds de la Fiscalia en relació amb el cas.

La Policia ha rastrejat els correus electrònics enviats entre els membres de l'equip de Mónica Oltra en tres períodes específics, buscant referències explícites als fets denunciats. Aquests períodes inclouen dates des de 2017 fins a l'actualitat.

Aquests correus corresponen a documents entregats per funcionaris de la Generalitat a partir d'octubre de 2022, més de sis anys després dels esdeveniments denunciats.

En la investigació, el magistrat està examinant a Mónica Oltra i a altres quinze persones, incloent-hi tècnics i responsables de la Conselleria, per la seua presumpta participació en una investigació paral·lela al cas d'abusos sexuals a una menor tutelada per la Generalitat. Oltra, qui va renunciar després de ser imputada, nega haver ordenat aquesta investigació paral·lela i afirma que es va assabentar dels abusos quan va rebre una notificació judicial a l'agost de 2017.

L'educador va ser condemnat el desembre de 2019 a cinc anys de presó, una sentència que va ser ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i està pendent de recurs davant el Tribunal Suprem.

Compromís exigeix a Mazón que deixe de sostindre el muntatge contra Oltra en les seues intervencions

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, i la portaveu adjunta, Isaura Navarro, han valorat aquest fet que evidencia que Mónica Oltra i el seu equip "sempre han dit la veritat". Segons Baldoví "com sempre hem repetit des de Compromís en tot això hi havia molts interessos darrere per a eliminar a la gran rival política de la dreta, però la veritat veu la llum".

Per la seua part Navarro ha assenyalat que "una vegada més s'evidencia amb totes les proves que tot ha sigut un muntatge. És indigne del president de la Generalitat que sostinga aquest muntatge en les seues intervencions públiques. Li demanem a Mazón que siga digne del càrrec que ocupa i deixe de mentir a la ciutadania, perquè a més ell ha estat reunit cara a cara amb Mónica Oltra i sap perfectament que tot això és una gran mentida".

Arxivat a:

Destacats