Se simplificarà la tramitació de l'Ingrés Mínim Vital i la Renda Valenciana d'Inclusió

S'implantaran processos més senzills per a facilitar a la ciutadania l'accés a aquestes ajudes

Guardar

Reunió de part del Consell amb el ministre Escrivá
Reunió de part del Consell amb el ministre Escrivá

La Generalitat Valenciana i el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, treballaran per a facilitar l'accés a les ajudes de l'Ingrés Mínim Vital i la Renda Valenciana d'Inclusió. Aquest és el principal resultat de la reunió mantinguda hui entre el president Ximo Puig i el ministre José Luis Escrivá.

En la trobada s'ha acordat crear un grup de treball entre totes dues administracions per a coordinar qüestions relatives a la gestió de l'Ingrés Mínim Vital i la Renda Valenciana d'Inclusió. L'objectiu és automatitzar els processos de gestió de totes dues ajudes amb la finalitat de facilitar la seua tramitació, especialment a les persones sol·licitants.

En concret, es treballarà a simplificar tots els tràmits i implantar processos més senzills des del punt de vista tècnic, tenint en compte les característiques de les bases de dades tant de la Generalitat com del Govern d'Espanya.

Aquest acord arriba després de mesos de treball entre totes dues institucions. El mes d'octubre passat l'exvicepresidenta i exconsellera Mónica Oltra es va reunir amb el ministre amb la finalitat de crear una finestreta única per a totes dues ajudes per a facilitar la vida de les persones i, sobretot, llevar-los tràmits burocràtics.

A hores d'ara, les persones beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió s'han multiplicat per tres des de 2015, passant de 23.645 persones a les 75.493 actuals, mentre que l'Ingrés Mínim Vital arriba ja a 141.729 persones.

D'altra banda, durant la reunió també s'ha tractat sobre la col·laboració entre Generalitat i Ministeri per a oferir atenció de qualitat a un major nombre de persones refugiades procedents d'Ucraïna, i fer realitat el seu procés d'integració.

A la reunió també han assistit la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas; el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

Destacats