Oltra espera un acord per a aconseguir una finestreta única per a sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital i la Renda Valenciana d'Inclusió

La vicepresidenta s'ha reunit amb el ministre de ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá

Guardar

Mónica Oltra i el ministre José Luís Escribá
Mónica Oltra i el ministre José Luís Escribá

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat hui que confia a aconseguir un acord amb el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions que permeta la creació d'una finestreta única per a sol·licitar tant l'Ingrés Mínim Vital (IMV) com la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI).

Així mateix, ha afirmat que la Conselleria d'Igualtat ha "provat la seua eficiència en la tramitació de la Renda Valenciana d'Inclusió, amb més de 70000 persones beneficiàries en la Comunitat Valenciana", la qual cosa "avala" la gestió de la Generalitat.

Per això, l'objectiu ara és "que hi haja una finestreta única, perquè és obligació dels governs la col·laboració interadministrativa per a facilitar la vida de les persones i, sobretot, llevar-los tràmits burocràtics".

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat s'ha reunit hui a Madrid amb el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà, per a ultimar la col·laboració amb el Govern central sobre la gestió en la Comunitat Valenciana de l'Ingrés Mínim Vital (IMV).

Oltra ha assenyalat que l'objectiu fonamental d'aquesta mesura és "facilitar els tràmits als ciutadans i ciutadanes donada la compatibilitat entre l'Ingrés Mínim Vital i la Renda Valenciana d'Inclusió, que el complementa, de manera que els governs autonòmic i central "tinguen col·laboració perquè la gent no haja de donar mil parades per a poder rebre una prestació a la qual té dret".

"Volem que les persones tinguen un lloc únic on anar per a tramitar la prestació de manera que no hagen d'anar de finestreta en finestreta per a tindre la prestació a la qual tenen dret", ha insistit.

"És una manera de llevar burocràcia i garantir els drets de la gent, màximament quan tenim una experiència provada en la gestió de la Renda Valenciana d'Inclusió, amb més de 70.000 persones beneficiàries en la Comunitat Valenciana que reben aquesta prestació fins que puguen fer el seu projecte de vida independent a través dels itineraris que també estem realitzant, des dels serveis socials d'atenció primària".

La vicepresidenta ha manifestat així la seua confiança que aquesta proposta "arribe a bon port a través d'aquesta cogestió", ja que, en la seua opinió, els governs "estem per a facilitar la vida de la gent".

Unitats de Prestacions

Oltra ha explicat que, per a poder crear aquesta "única via", està previst arribar a un acord amb l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) a través del Ministeri i que puga fer-se efectiva entre juliol i setembre del pròxim any 2022.

Per a això, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives té previst crear Unitats de Prestacions al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana, "no sols per a absorbir la gestió de l'IMV sinó també altres prestacions com les pensions no contributives i altres que tenen caràcter estatal.

D'aquesta manera, la Generalitat cobriria tot el territori valencià, facilitant que la gent no haja de desplaçar-se fins a les capitals de província per a realitzar aquestes gestions.

Arxivat a:

Destacats