Sanitat aferma la seua aposta per la salut mental en els pressupostos autonòmics 2023

La Conselleria de Sanitat invertirà 40 milions d'euros en 2023 per a millorar els recursos d'atenció a les persones amb trastorns de salut mental

Guardar

Gent passejant per un carrer de València
Gent passejant per un carrer de València

Uns pressupostos de la Generalitat Valenciana que marcaran "un abans i un després" en atenció primària i salut mental. Així ha descrit el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, els comptes autonòmics per al pròxim any 2023 del departament que dirigeix.

Així, el pressupost total que es destinarà a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ascendeix als 8258 milions d'euros. Una xifra que, si es comparen amb els pressupostos d'enguany 2022, s'ha incrementat un 5,36 % dins d'uns pressupostos on la inversió en el sector sanitari va a ser clau amb 520 milions d'euros,

Precisament, la salut mental és un dels punts més destacats del pressupost per a l'any 2023 del departament encapçalat per Mínguez. Así, el consellere s'ha compromés a desenvolupar una xarxa de salut mental com a "prioritat especial de l'etapa post-pandèmia". És per aquest motiu que la inversió en salut mental se situarà en el pròxim exercici en els 40 milions d'euros.

De fet, les conseqüències no solament socials, sinó també econòmiques, que ha patit i segueix patint la societat valenciana derivada de la crisi sanitària causada per la covid-19, ha sigut una de les raons principals per les quals l'administració pública sanitària valenciana ha volgut destinar els 40 milions.

Míguel Mínguez, conseller de Sanitat Universal i Salut Pública
Míguel Mínguez, conseller de Sanitat Universal i Salut Pública

Un pressupost milionari que volen incidir en el reforç a l'atenció als problemes de salut mental de la població, ja que el conseller ha recordat que aquest àmbit "era un dels punts febles del sistema" abans de la covid-19. Per això, ha garantit que ara està "en el centre de l'agenda" amb una aposta "clara, decidida, ferma i a tots els nivells".

D'aquesta manera, la incorporació de 257 nous professionals en els camps dedicats als trastorns de salut mental es combinarà amb noves infraestructures destinades als i les pacients d'aquest tipus de trastorns.

Per aquest motiu, les inversions de la Conselleria en 2023 aniran destinades a un pla d'acció en el qual s'inclou la construcció de nous hospitals de dia infantils i juvenils. A més, també es crearan equips d'intervenció comunitària, unitats d'acolliment en crisi i reforços en àrees que acumulen patologies més greus, al costat d'un hospital de dia per a adults amb trastorns d'alimentació o personalitat.

 

Destacats