Ricardo Costa torna a assenyalar a Camps

L'exsecretari general del PPCV diu que Presidència de la Generalitat volia contractar a Orange Market en actes locals i provincials

Guardar

ricardo costa corts valencianes
ricardo costa corts valencianes

"No sóc conscient" ha sigut un dels mantres que ha repetit hui en les Corts Valencianes Ricardo Costa, el que fóra secretari general del PP valencià entre 2007 i 2009. Malgrat totes les evasives que ha deixat caure, ha manifestat que era "Presidència", ostentada en aquell moment per Francisco Camps, la que volia que es contractara amb Orange Market en actes provincials i locals de llarg a llarg de la Comunitat Valenciana. En aqueix sentit, a aclarit que ell mateix era interlocutor amb les federacions provincials i locals del partit perquè fóra aquesta empresa la que organitzara els esdeveniments en les diferents localitats. Així que, com ja ho va fer en seu judicial, Costa ha tornat a assenyalar a Camps.

D'altra banda, Costa ha negat haver pres "cap decisió" sobre l'organització del Congrés Nacional del PP en 2008 en Fira València, en el qual va ser reelegit Mariano Rajoy. Ni la decisió que aquest conclave tinguera lloc a València, ni que aquest fóra organitzat per una determinada empresa.

Primer. El sopar. Segons havia comentat Luis Bárcenas, extresorer del PP nacional, en una compareixença anterior en el parlament autonòmic, aquestes decisions s'havien pactat en un sopar al qual van acudir suposadament l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps; el mateix Costa; l'extresorer Álvaro Lapuerta i l'exsecretari general del PP nacional Ángel Acebes. Allí, Camps va deixar clar que el PP valencià es faria càrrec del lloguer de Fira València i fins i tot dels focs artificials muntats en l'exterior, segons va comentar Bárcenas.

No obstant això, Ricardo Costa ha negat la major. En aqueix sopar van participar, segons ha manifestat, únicament Francisco Camps i ell mateix, i "es va produir amb l'objectiu de parlar d'aspectes organitzatius del Congrés". "No estava decidida encara qui anava a ser l'empresa responsable", ha aclarit. I una contradicció respecte a Bárcenas: "No es va parlar sobre el tema que el PPCV assumira les despeses".

Ricardo Costa, ex secretari general del PPCV | CORTS

"Ja en 2009 vaig rebre una trucada de Bárcenas comentant-me que hi havia compromís per part de Camps que el PPCV assumia les despeses del Congrés", ha dit sobre aquest assumpte.

Segon. Gènova va prohibir contractar amb empreses de Francisco Correa? Bárcenas va explicar que en 2004 es va enviar des de Madrid una circular a les delegacions autonòmiques prohibint que es contractara amb les empreses relacionades amb Francisco Correa, cap de la trama Gürtel, encara que va apuntar que l'autonomia en els territoris autonòmics era "total". Costa ha assenyalat que mai va ser conscient d'aqueix avís.

Tercer. La relació entre el PP, Fira València i Orange Market. "No em consta que Fira València finançara al Partit Popular", ha remarcat Costa. També ha negat que el PP controlara l'organització firal o que li donara ordres per a contractar a Orange Market i ha assegurat que desconeix la relació comercial entre Fira València i l'empresa d'Álvaro Pérez, 'El Bigots'. "Era absolutament alié a mi", ha sentenciat.

Quart. El pagament de les factures a Fira València. La factura del Congrés Nacional ascendia a 568.000 euros. Tanmateix, el Partit Popular es va negar a pagar malgrat les reiterades notificacions de Fira València perquè liquidara el deute. La raó adduïda va ser que solament existia un acord verbal, però finalment, el passat mes de juliol els tribunals van condemnar al partit a saldar el forat, ja engrandit fins als 625.000 euros pels interessos acumulats. Sobre açò, Costa ha dit que no va rebre "cap reclamació" per a realitzar el pagament retardat.

Destacats