Ribó sobre Pere Mayor: "No puc negar que és una notícia que no m'ha agradat"

Guardar

L'alcalde de València, Joan Ribó
L'alcalde de València, Joan Ribó

"No puc negar que és una notícia que no m'ha agradat": aquesta ha sigut la reacció de l'alcalde de València, Joan Ribó en ser preguntat per les informacions sobre el sumari del cas Assut que al·ludeixen a una suposada reunió de l'exdirigent del Bloc Nacionalista Valencià Pere Mayor amb la trama per a una operació urbanística.

En declaracions als mitjans a València, Ribó ha assegurat que el "va sorprendre" la notícia i que li agradaria "tindre més claredat sobre aquest tema" ja que no té tota la informació. "Per això ens hem personat, per a obtenir la informació", ha agregat.

A més, l'alcalde ha dit "no saber si són unes certes o no" les explicacions de Mayor. Segons publica Valencia Plaza, Mayor ha assegurat que la seua labor era aconseguir les parcel·les i posar en contacte als propietaris amb el consistori "perquè negociaren" i insisteix que ningú li haguera pagat eixa quantitat de dotze milions per eixes gestions.

El nom de Mayor apareix en el sumari relacionat amb l'operació del PAI La Capella de Burjassot, que consistia en el desenvolupament d'un PAI que permetera la reclassificació de terrenys no urbanitzables a urbans d'ús terciari per a promoure un centre comercial i de negocis.

Mayor va participar en una reunió en representació del grup GameLlons que, segons l'UCO, no guardaria relació formal amb cap dels grups empresarials implicats, CVC --d'Axis-- i Almugaga --Eroski--.

Segons l'informe de l'UCO, CVC va encarregar a GameLlons la mediació en la compravenda de terrenys i l'assessorament, amb uns honoraris de 12,6 milions d'euros i, a més, en el cas que CVC venguera la seua participació en la promoció amb anterioritat i obtinguera un benefici, un 10% d'aquest.

Arxivat a:

Destacats