El regidor Pere Fuset, absolt de l'accident de Vivers succeït en 2017

Un acord entre asseguradores, acusació particular i ministeri públic ha resultat en l'absolució del regidor de Compromís

Guardar

El regidor de Compromís Pere Fuset a l'entrada dels jutjats
El regidor de Compromís Pere Fuset a l'entrada dels jutjats

Pere Fuset, regidor de Compromís a l'Ajuntament de València, ha resultat absolt hui del cas en el qual se l'havia citat en relació amb l'accident laboral ocorregut durant els concerts de Vivers de 2017, que va acabar en tragèdia amb la mort d'un treballador en haver una fallada en el muntatge de les graderies.

Hui dilluns 12 de desembre estava previst que se celebrara en el Jutjat penal número 17 de València la vista contra Fuset i altres quatre persones més pel procediment obert després de l'accident de Vivers de 2017.

En aquells dies, Fuset era regidor de Cultura Festiva, per la qual cosa va ser citat davant la justícia per la família de la víctima, que reclamava cinc anys de presó per a ell per un delicte contra la vida i salut dels treballadors i un homicidi imprudent. No obstant això, no estava acusat per la Fiscalia en entendre que no era encarregat de realitzar les obres ni el promotor. D'altra banda, el ministeri públic sí que acusava les altres quatre persones més encausades en el procediment, per a les quals demanava tres anys de presó.

Ja en l'arribada als jutjats, l'edil ha insistit en declaracions als mitjans de comunicació en la seua innocència i s'ha mostrat tranquil i confiat.

Finalment, s'ha arribat a un acord entre les asseguradores, l'acusació particular i el ministeri públic i Pere Fuset ha resultat absolt, mentre que els altres quatre acusats han sigut condemnats a un any i tres mesos de presó per un delicte contra la vida i salut dels treballadors en concurs amb un delicte d'homicidi imprudent.

A més, les assegurades indemnitzaran a la família de la víctima amb 220.000 euros, mentre que els quatre acusats —a excepció de Fuset— pagaran altres 20.000 euros en total en un termini màxim d'un any. Les defenses han sol·licitat que se suspenga l'ingrés a la presó dels seus representats i les acusacions no s'han oposat.

Fuset va haver d'enfrontar-se a un altre procediment judicial per un suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Cultura Festiva que finalment va resultar arxivat al gener d'enguany en no trobar-se indicis de delictes.

Destacats