Puig fa "un pas arrere" en el PSPV-PSOE i apel·la a la renovació del partit per a ser "una alternativa potent"

El secretari general del PSPV-PSOE i expresident de la Generalitat ha anunciat que el dilluns proposarà la convocatòria del congrés extraordinari del PSPV per a buscar un nou líder

Guardar

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, aquest dissabte en el comité nacional del PSPV (Jorge Gil-Europa Press)
El secretari general del PSPV, Ximo Puig, aquest dissabte en el comité nacional del PSPV (Jorge Gil-Europa Press)

El PSPV-PSOE s'enfronta a un procés de renovació que deixaria, durant el primer trimestre del 2024, un nou equip liderant la formació en la Comunitat Valenciana. Com ja s'havia avançat en la vesprada d'aquest divendres, l'expresident de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha anunciat que fa "un pas arrere" per a buscar nous líders i iniciar una nova etapa en el partit que plante cara a la dreta i extrema dreta.

Així ho ha declarat en el comité nacional del PSPV que s'ha celebrat aquest dissabte a València, on també han participat el secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán, i la ministra que Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, entre altres.

"És hora de fer un pas arrere perquè el projecte faça dos avant", ha explicat Puig, que ha justificat aquesta renovació en la necessitat de comptar amb "noves idees, impuls i lideratge".

Així, l'actual líder dels socialistes valencians ha explicat que el dilluns proposarà a la comissió executiva nacional que active el procediment per a convocar el congrés extraordinari del PSPV durant el primer trimestre de 2024. A això se suma que el dilluns també es nomenarà una nova direcció del grup socialista en Les Corts Valencianes.

"En aquest país estem en una nova etapa, és el primer comité nacional que se celebra després de tindre de nou un Govern progressista, i hem de contraposar contínuament eixa manera de governar que té el president Sánchez amb el govern de Mazón, el govern de la dreta i la ultradreta en la Comunitat Valenciana", ha argumentat.

Qui és la millor persona per a liderar el PSPV?

El líder socialista a la província de València, Carlos Fernández Bielsa, ha subratllat que des d'aquest dissabte s'obri "un moment de reflexió" i d'analitzar "qui és la millor persona que ha de liderar el nou projecte" del PSPV en la Comunitat Valenciana. "Hui és un dia per a posar en valor tot el que hem fet durant huit anys de governs socialistes i tot el referent a eixe nou projecte que ha de vindre a partir d'ara", ha indicat.

Pel seu costat, el president provincial d'Alacant, Alejandro Soler, ha declarat que acudeix al comité nacional per a, "primer, escoltar el secretari general a veure què diu", i ha avançat que "sembla que anunciarà que no concorrerà al pròxim congrés". "Per tant, a partir d'ací, hem de parlar, hem de veure. Però hui és un dia d'escoltar el president, que és el més important", ha recalcat.

Preguntat per si es veu com a successor de Puig, ha insistit que el de hui és "un dia per a escoltar a Ximo Puig, i a partir d'ací segur que treballarem buscant la unitat del partit, buscant el millor per a l'organització, pensant en el que volen els militants, que és el fonamental. I a partir d'ací, anirem definint el futur", ha manifestat.

Arxivat a:

Destacats