Puig demana respecte a la justícia "siguen del partit que siguen" els càrrecs implicats: "Això forma part del passat"

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu

El 'president' de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, ha advocat per esperar que la justícia dictamine el que corresponga "a cada moment" després de l'alçament del secret del sumari del cas Assut, que afecta càrrecs del PP i del seu partit i està relacionat amb el presumpte cobrament de comissions il·legals relacionades amb operacions urbanístiques i adjudicacions de contractes.

"Tot això forma part del que eren pràctiques del passat i està residenciat fonamentalment en un govern que tenia majoria absoluta", ha declarat després d'intervenir en un fòrum sobre fons europeus en al·lusió a l'etapa de Rita Barberá com a alcaldessa de València.

Puig ha afegit, tot seguit, que encara que ell no entén "molt bé què es pretén amb altres accions" —sense esmentar gens concret del sumari— que en qualsevol cas respecta absolutament a la justícia perquè "és del que es tracta".

Sobre si el PP hauria de prendre decisions en Les Corts si finalment és imputat el diputat Jorge Bellver, que apareix en una llista de regals de la trama quan era regidor, s'ha limitat a reiterar que "cal deixar treballar a la justícia a cada moment". "En aquest i en tots els casos", ha subratllat.

Respecte als càrrecs o regidors socialistes, i si el preocupa un any d'eleccions, Puig l'ha negat recordant que el cas ve de "fa més d'una dècada". "Per tant, ho veig amb el mateix respecte siguen del partit que siguen", ha recalcat, per a assegurar que la Comunitat ha aconseguit "alçar la hipoteca reputacional" i situar-se entre les regions europees amb millor reputació democràtica.

Rumorologia

"Aquest és el camí: això forma part d'un passat al qual no cal tornar", ha abundat, i no ha volgut entrar en si el sumari parla d'un possible finançament il·legal del PSPV: "Això és rumorologia i no ho sé, sincerament".

Per tot això, el president valencià ha posat l'accent que "sempre" basen la seua mirada en el respecte a la justícia i en què cal esperar a veure "què diu en aquest moment", a més de garantir que en funció del que dictamine prengueren "les decisions oportunes".

En aquesta causa, originada fa cinc anys, s'investiguen delictes de tràfic d'influències, prevaricació, suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, associació il·lícita i organització criminal i figuren com imputades unes 60 persones. Entre elles, l'exvicealcalde de València amb el PP i mà dreta de la morta Rita Barberá, Alfonso Grau; el cunyat de l'exprimera edil i advocat, José María Corbín; l'exregidor socialista i subdelegat del Govern, Rafael Rubio, l'exresponsable de les Finances del PSPV José María Catalunya i empresaris com Jaime Febrer.

Arxivat a:

Destacats