Puig celebra la reforma de l'Estatut: "L'únic que demanem és la posició que ens correspon en el repartiment del pastís"

Guardar

puig_torra
puig_torra

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que aquest és "un dia important" davant la prevista aprovació de la reforma de l'Estatut en el Congrés que ajusta les inversions al pes poblacional, que suposa "un pas avant, acordat per la immensa majoria dels grups". "L'única cosa que demanem és tindre la posició que ens correspon dins del repartiment del pastís" d'inversions, ha destacat.

En declaracions als mitjans després de rebre en el Palau al president de la CEOE, Antonio Garamendi, i al president de la CEV, Salvador Navarro, ha indicat que li agradaria que Ciutadans "se sumara" a eixe acord perquè "no té cap sentit dir que això no és una garantia" que arriben les inversions, ja que "menys garantia és no tindre-ho".

"És un projecte de fa molts anys que la majoria parlamentària del PP durant molt de temps va impedir el seu avanç, però finalment hi ha hagut un acord entre els grups i tot allò que siguen acords cal valorar-ho positivament", ha apuntat.

Puig ha assenyalat que "òbviament les inversions no sempre van a estar mimetitzades en relació a la població, però el que no pot ser, i és el que es plasma en aquest acord estatutari, és que la Comunitat pràcticament mai haja arribat al fet que s'invertisca allò que li correspon en funció a la seua població".

Per tant, considera que és "un pas avant" que també situa la regió "en un espai d'intervenció en els assumptes generals i d'intentar aconseguir que el motor públic no estiga gripat com està ara".

En aquest sentit, ha explicat que a la Comunitat el sector privat ha donat "la força, l'impuls gran per a l'eixida de la crisi" perquè el públic estava "gripat". Si hagueren arribat les inversions i finançament "adequades", ha agregat el president el descens de la parada podria haver arribat a 15 punts en lloc de 10: "Ens estem jugant ocupació, ens estem jugant benestar".

Així mateix, Puig ha mostrat la seua esperança en què s'aprova la senda de dèficit, ja que permetria "millorar" el finançament valencià, amb 200 milions d'euros més disponibles.

Arxivat a:

Destacats