Puig anunciarà els canvis en el Consell aquest cap de setmana

Aquest dilluns prendran possessió els nous consellers

Guardar

Ximo Puig, en la declaració institucional
Ximo Puig, en la declaració institucional

S'aproximen canvis en el Consell i tot indica que s'anunciaran durant aquest cap de setmana. Després d'uns dies en què els rumors de canvis en les carteres semblaven pròxims, la dimissió de Vicent Marzà com a conseller d'Educació, Cultura i Esport ha precipitat els esdeveniments.

Així, tot apunta al fet que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, anunciarà els canvis previstos en el govern valencià durant el cap de setmana, possiblement en el matí de dissabte. Així, la idea del cap del Consell és que els nous consellers i conselleres prenguen possessió dilluns i inicien així la setmana en els seus nous càrrecs.

Aquesta serà la primera remodelació que s'escometa en l'executiu des de l'arribada del Botànic en 2015, ja que en aquests set anys únicament s'han fet canvis puntuals, com l'entrada d'Héctor Illueca a la vicepresidència segona del Consell i a la cartera d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica després de l'eixida de Rubén Martínez Dalmau.

L'eixida de Mata, clau

El portaveu socialista en les Corts Valencianes, Manolo Mata, anunciava la seua dimissió el darrer dissabte 30 d'abril al·legant la seua dedicació exclusiva com a defensa del presumpte cap del 'cas Assut', Jaime Febrer. Aquest fet desencadenava una crisi en el govern valencià que en un primer moment tot indicava que únicament afectaria als consellers i conselleres del PSPV-PSOE.

No obstant això, aquest dimecres era Vicent Marzà el que anunciava la seua renúncia a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per a centrar el seu treball a enfortir les estructures de Compromís de cara a les pròximes eleccions de 2023.

Entre els futuribles noms que anunciarà el president aquest cap de setmana, l'únic confirmat és el de Raquel Tamarit, recanvi continuista de Marzà, en formar part de la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport des de 2019 i comptar amb experiència en l'àrea.

Aquest serà l'únic moviment que afecte les files de la coalició valencianista, no obstant això, en el bàndol socialista són diversos els noms que es remenen. Ana Barceló -que podria ocupar el lloc de Mata-, Vicent Soler, Carolina Pascual i fins i tot Gabriela Bravo després de la darrera polèmica podrien cedir les seues carteres en una remodelació en la qual Arcadi España podria alçar-se com a figura clau del nou Consell.

Destacats