Manolo Mata dimiteix com a diputat i portaveu del PSPV en Les Corts

Després d'abandonar el seu càrrec, Mata continuarà exercint d'advocat de l'empresari Jaime Febrer, presumpte 'cabecilla' del cas Assut

Guardar

El portaveu del PSPV en les Corts Valencianes, Manolo Mata
El portaveu del PSPV en les Corts Valencianes, Manolo Mata

El fins ara síndic del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha anunciat aquest dissabte la seua dimissió com a síndic i diputat, i ho ha fet pocs minuts abans de l'inici de l'acte institucional del Dia de les Corts Valencianes i mitjançant comentaris informals als presents.

Malgrat la sorpresa per la circumstància en què s'ha anunciat, ha sigut una dimissió meditada per a Mata, que continuarà sent síndic fins divendres que ve, una vegada acabe el que serà el seu últim ple. "Fa uns mesos vaig advertir que quan s'alçara el secret de sumari prendria una decisió", ha remarcat.

Per a Mata, és "molt complicat" compaginar la labor de lletrat amb la de portaveu en Les Corts: "Perjudica el meu partit, a la institució, al parlamentarisme", ha admés, i ha indicat que de continuar, hauria sigut un "ànec coix de síndic". Sí que continuarà com a sotssecretari general del PSPV: "Advocat i socialista seré fins que em muira".

A més, ha relatat que va prendre la decisió el dimarts en alçar-se el secret de sumari i que el divendres li la va traslladar al secretari general dels socialistes i president de les Corts, Ximo Puig. "Ell hauria preferit que em deixara l'altre. Ja en 2019 em va dir 'Est és un camí que comencem junts i que acabarem junts', però no ha pogut ser perquè m'he quedat pel camí".

No obstant això, ha reivindicat que hui és "el dia més feliç de la seua vida" perquè estar en política és "duríssim", i és "estar sempre en l'ull de l'huracà".
 

EL DIA DE LES CORTS


"Crec que estem tots una mica nerviosos", ha comentat durant la seua intervenció en l'acte la vicepresidenta de la Mesa de les Corts, la també socialista María José Salvador. I és que la notícia ha saltat pocs minuts abans que començara l'acte: per més que s'emportara dies reclamant per part de l'oposició la dimissió del síndic, ha sorprés el moment.

La dimissió de Mata ha sigut el tema d'una jornada que es preveia celebrativa, amb el lliurament de les distincions del parlament a l'exentrenador del València CF, Guus Hiddink; el professor que va patir una agressió homòfoba en Bètera, Miquel Àlvarez, i al poble ucraïnés.

Després d'abandonar el seu càrrec, Mata continuarà exercint d'advocat de l'empresari Jaime Febrer, presumpte capitost del cas Assut, en el qual s'investiguen suposades 'mossegades' a canvi d'adjudicacions d'obra pública de l'Ajuntament de València per part d'empreses adjudicatàries que haurien realitzat factures suposadament fictícies.

Manolo Mata ha exercit com a portaveu parlamentari del PSPV-PSOE en Les Corts durant els últims set anys, durant les dues legislatures del Govern del Botànic. Actualment, la següent persona en la llista dels socialistes que podria accedir a l'escó seria la directora general de Cooperació Internacional al Desenvolupament, Xelo Angulo.

Arxivat a:

Destacats