Marzà, sobre la seua renúncia a la Conselleria: "No és sa patrimonialitzar els càrrecs"

El conseller deixa la cartera d'Educació, Cultura i Esport per a "enfortir l'estructura de Compromís" de cara a les eleccions de 2023

Guardar

Vicent Marzà al costat d'Àgueda Micó en la seu de Compromís
Vicent Marzà al costat d'Àgueda Micó en la seu de Compromís

El fins ara conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha anunciat que renuncia a la seua cartera després de set anys en el càrrec per a centrar-se en el seu partit, Compromís, de cara a les pròximes eleccions de 2023 i deixa la porta oberta poder encapçalar la llista per als comicis autonòmics: "no tinc una ambició personal per a prendre aquestes decisions, unes decisions que seran col·lectives".

Marzà ha comparegut aquest matí al costat de la secretària general de Més Compromís, Àgueda Micó, que ha destacat al polític com "una peça clau" per al partit. "És un bon moment perquè bolque el seu saber fer per al conjunt de l'organització, ara que la pandèmia ja està controlada. Estem en un any clau i volem que Vicent siga una peça fonamental perquè el cicle que ve siga un cicle guanyador per a nosaltres", ha incidit.

Consolidar un tercer Botànic

"És necessari i imprescindible consolidar un tercer Botànic perquè aquest País continue avançant. Per a això, hem d'enfortir les estructures dels partits, en aquest cas Compromís", així ha justificat Marzà el "canvi de cicle" que "tenia assumit des de fa un temps" ja que "no és sa patrimonializar els càrrecs".

Així, el conseller ha recordat que "sempre he vist la política com una manera de transformar la societat i no es fa només des de les institucions" i que ara és el moment de sumar esforços de cara a 2023 per a poder "enfortir les polítiques d'esquerres, transformadores, valencianistes, ecologistes i feministes".

Davant la pregunta de si es postula per a encapçalar una possible candidatura autonòmica de Compromís Marzà afirma que "no tinc una ambició personal per a prendre aquestes decisions, estaré construint País i una societat molt més justa allà on estiga", afirmant que "seguiré com a diputat i des d'ací intentaré enfortir el nostre projecte polític. Algú aprofitaria estar de conseller per a tindre una plataforma per a ser visible i, en paral·lel, deixar-se la Conselleria i treballar amb el seu partit, però no és la meua manera de fer les coses i he decidit no fer-ho".

El conseller va comunicar ahir a Mónica Oltra la seua decisió i sobre el futur lideratge el partit assegura que la vicepresidenta "s'ha guanyat el dret a decidir el seu futur".

Agraït i emocionat

L'encara conseller ha iniciat la seua intervenció agraint "a cadascuna de les persones que conformen la xarxa educativa valenciana" i ha afirmat, emocionat, que "és un honor i un privilegi haver fet camí amb tanta gent que estima, acarona i dona la seua vida per l'educació valenciana", valorant el "treball col·lectiu" realitzat durant aquest temps, arribant a aconseguir "molt dels reptes" marcats en 2015: Pla Edificant, xarxa llibres, gratuïtat en 2 anys... molts d'ells "irreversibles".

Marzà també ha tingut un record al sector cultural, afirmant que s'han multiplicat per cinc les ajudes i universalitzat el seu accés, així com a la gent de l'esport, intentant que cada vegada més gent faça exercici físic i que vinguen esdeveniments de primer nivell, arribant, a més, a un 40% de dones valencianes federades.

A més, ha ressaltat el treball realitzat per part del Botànic, al qual ha definit com "un equip unit, que ha donat exemple de com un govern de coalició pot i deu treballar".

Aquesta vesprada, a les 15 hores, l'executiva nacional de Compromís es reunirà per a escollir quina persona es fa càrrec de la Conselleria en aquest últim any de legislatura.

Oltra descarta més canvis després de l'eixida de Marzà

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha descartat, durant la reunió d'ahir, que es produïsquen més canvi entre els consellers triats per la coalició de Compromís i, en principi, "tampoc de lideratges orgànics".

Així mateix, durant la compareixença, ha confirmat que l'elecció de Raquel Tamarit com a nova Consellera d'Educació, Cultura i Esport es tracta d'"una elecció unànime de l'executiva perquè coneix a l'equip i porta tres anys en la secretaria autonòmica". Ara s'elevarà la proposta al president de la Generalitat Ximo Puig.

Destacats