El PP gestionarà les grans conselleries de la Generalitat i algunes àrees de Vox

Algunes de les competències incloses en conselleries de Vox seran gestionades pel Partit Popular

Guardar

Carlos Mazón, pròxim president de la Generalitat
Carlos Mazón, pròxim president de la Generalitat

Una de les coses que ha confirmat el pacte de govern entre Partit Popular i Vox és que la formació que lidera Carlos Mazón gestionarà les grans conselleries de la Generalitat Valenciana. Malgrat els rumors inicials després de la primera reunió entre totes dues forces que afirmaven que els ultraconservadors havien demanat la cartera d'Educació, aquesta àrea, considerada com una de les grans joies de la corona, estarà sota gestió 'popular' en la pròxima legislatura.

I és que Sanitat i Educació són dues de les àrees que compten amb un major pressupost i, en tots dos casos, estaran sota el comandament del Partit Popular. Això permetrà a Mazón treballar en unes qüestions que ha considerat clau durant aquests últims mesos: acabar amb el col·lapse sanitari i garantir la llibertat d'educació, la lliure elecció de centre i la lliure elecció de la llengua d'ensenyament entre les dues oficials en totes les etapes educatives.

Per part seua, la ultradreta entrarà a la màxima institució política valenciana gestionant tres àrees: la Vicepresidència primera de la Generalitat, que tindrà també les competències de la Conselleria de Cultura de la mà del torero Vicente Barrera, així com la Conselleria d'Agricultura i la Conselleria de Justícia, Interior i Governació.

Algunes àrees de Vox les gestionarà el PP

No obstant això, algunes parcel·les d'aquestes àrees estaran sota el comandament de càrrecs del Partit Popular. En la Conselleria de Cultura, la direcció de Patrimoni es quedarà en mans del PP, permetent gestionar l'IVACOR, el Museu de Belles arts i la Biblioteca Valenciana. En el cas d'Agricultura, els 'populars' encapçalaran l'àrea d'Aigua, defensant en totes les instàncies la política de transvasaments, com el del Tajo-Segura. Dins de Justícia, el PP estarà al capdavant d'Administració Pública, gestionant les competències vinculades al funcionariat.

Totes dues formacions s'han compromés a reduir el nombre de conselleries, amb la intenció d'establir 10. Així, a falta de confirmació, el Partit Popular estaria al capdavant de Presidència, Sanitat, Educació, Hisenda, Economia, Assumptes Socials i Obres Públiques, mentre que Vox liderarà, en aquest cas sí que està confirmat, Vicepresidència – Cultura, Agricultura i Justícia, Interior i Governació.

Destacats