El Partit Popular mira al passat en la Convenció Nacional

La reivindicació de Rita Barberá, la presència de Francisco Camps i la fi de festa en la Plaça de Bous, escenari habitual dels grans actes del partit, marquen el cap de setmana a València

Guardar

El president del PP, Pablo Casado, en la clausura de la Convenció Nacional en la Plaça de Bous de València
El president del PP, Pablo Casado, en la clausura de la Convenció Nacional en la Plaça de Bous de València

València ha centrat aquest passat cap de setmana l'agenda política estatal. La Convenció Nacional del Partit Popular celebrada el 2 i el 3 d'octubre ha servit perquè el partit que lidera Pablo Casado mostre múscul i servisca com a "trampolí de futur" i un "preludi de grans canvis", tal com han destacat des de la formació.

Un cap de setmana que ha estat marcat per les referències al passat, un fet que li ha valgut les crítiques de l'oposició per enaltir una època on els casos de corrupció han assotat al partit. La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, es postulava com a futura alcaldessa de la ciutat arrancant una ovació dempeus dels assistents a l'acte de tancament en reivindicar la figura de l'exalcaldessa Rita Barberá. Un acte de clausura que tenia lloc a la plaça de bous, escenari habitual i històric de les grans mobilitzacions de la formació en el passat.

Precisament a aquest acte assistia, una dècada després, l'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, per a mostrar el seu suport a Pablo Casado i a Carlos Mazón. "El meu partit de tota la vida, el PP, torna a casa. Des de la plaça de bous de València, Aznar i Rajoy van aconseguir La Moncloa. Zaplana i jo, la Generalitat. Pablo Casado i Carlos Mazón faran el propi", assegurava fa uns dies en Twitter.

9.000 personas participan en la clausura de la Convención Nacional del PP en la plaza de toros de València
9.000 persones participen en la clausura de la Convenció Nacional del PP en la plaça de bous de València

"VIATGE Al PASSAT"

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, feia ahir balanç del cap de setmana 'popular' i afirmava que el PP "s'ha embarcat en un viatge al passat molt inquietant" en una convenció nacional on el cap del Consell no ha escoltat "massa idees".

En aquest sentit Puig expressava el seu desig que el Partit Popular "es posicione més amb els partits democratacristians o de la dreta democràtica europea, però sembla que estan en un viratge cap a l'extrema dreta".

Per part seua, l'alcalde de València i militant de Compromís, Joan Ribó, considerava que la Convenció Nacional del PP ha sigut un "flashback". "La primera sensació és estar mirant una cosa del passat. Efectivament, hi ha molts elements del passat, un flashback", lamentant "l'oblit" d'algunes qüestions, "com la corrupció". Segons el primer edil, "li agrade o no li agrade al PP, té causes pendents de l'època de Rita Barberá que han de passar encara per judici".

Carlos Mazón i Pablo Casado, al costat d'altres barons del PP, en la Convenció Nacional de 2021
Carlos Mazón i Pablo Casado, al costat d'altres barons del PP, en la Convenció Nacional de 2021

"EL PRINCIPI DEL FI"

La secretària general del PPCV, M. José Catalá, rebutjava les crítiques abocades per part del PSPV-PSOE i Compromís, garantint que el seu partit té "equip" i està llest per a governar. "En política, la por indisimulada és el principi del fi", avisava Catalá, ja que veu als socis de la Generalitat i l'Ajuntament de València "extremadament nerviosos".

Catalá defensava, així, que el PPCV va demostrar amb la convenció que és un partit fort: "Tenim projecte i equip. Només volem que aquest malson tripartit acabe com més prompte millor per als valencians". "Som un projecte de govern, i sabem que és el que volen els valencians: volen ocupació, volen prosperitat, volen que València i la Comunitat Valenciana torne a ser una ciutat d'acollida per a turistes, per a inversors", incidia.

La també portaveu 'popular' a València assegurava que el seu partit creu en els ciutadans de la Comunitat Valenciana i en totes les seues possibilitats, però feia una crida a posar en marxa les polítiques adequades per a facilitar que "aquesta terra isca de l'obscurantisme al qual condemnen els governs tripartits d'esquerra".

Els demanava que "deixen de crispar als valencians i que, enlloc de perdre tant de temps en criticar el que fa el Partit Popular, es dediquen a alçar la veu i reclamar a Sánchez el finançament que correspon, l'aigua que necessiten els regants i a defensar la llibertat enfront de la imposició".

I és que, per a Catalá, l'esquerra valenciana està tan nerviosa amb el PPCV que "li impedeix centrar-se en els nombrosos problemes que arrossega", mentre "l'únic que ha girat cap a algun lloc en aquest país ha sigut Sánchez, pactant amb independentistes i amb Bildu".

Destacats