El PPCV afronta la clausura de la Convenció amb sondejos que apunten que podria guanyar si pacta amb Vox

Enquestes internes del PPCV situen al bloc de la dreta proper al "empat tècnic" amb l'esquerra davant les pròximes eleccions autonòmiques

Guardar

Carlos Mazón i Pablo Casado, al costat d'altres barons del PP, en la Convenció Nacional de 2021
Carlos Mazón i Pablo Casado, al costat d'altres barons del PP, en la Convenció Nacional de 2021
El Partit Popular de la Comunitat Valenciana exerceix d'amfitrió de la Convenció Nacional, que han plantejat com un "trampolí de futur" i un "preludi de grans canvis". Els 'populars' valencians manegen sondejos que apunten al fet que podrien superar al Botànic si pacten amb Vox.

Enquestes internes del PPCV situen al bloc de la dreta pròxim a l'"empat tècnic" amb l'esquerra davant les pròximes eleccions autonòmiques. Els 'populars' podrien sumar majoria absoluta amb Vox i quedarien empatats amb el PSPV com primera força.

Les dades que remenen els 'populars' preveuen un escenari en què PP i PSPV obtindrien entre 27 i 30 escons cadascun. Els socialistes, així, es mantindrien o pujarien fins a tres escons, mentre que els 'populars' esperen obtenir entre huit i 11 diputats més.

Ciutadans desapareixeria de l'arc parlamentari, mentre que Vox creixeria altres 10 o 11 escons i passaria a ser tercera força política amb 20-21. Ho faria en detriment de Compromís, que cauria a la quarta plaça després de perdre dos o tres diputats. Unides Podem mantindria la seua representació, encara que passaria de huit a set seients en el parlament valencià.

Així, les enquestes que manegen els 'populars' preveuen una forqueta d'entre 47 i 51 escons per al bloc de la dreta, i d'entre 48 i 52 per a l'esquerra.


CLAUSURA

El PP clausurarà aquest diumenge la seua Convenció Nacional en la Plaça de Bous de València, un escenari simbòlic que va omplir en diverses campanyes electorals abans de deixar de governar la Generalitat i en el qual no realitza actes de partit des de 2015.

De fet, el president dels 'populars' valencians, Carlos Mazón, espera que la convenció apuge a Pablo Casado, com "el president d'Espanya, el que espera Europa i el president de la Plaça de Bous de València".

"Per a nosaltres és molt més que un record", afirmava Mazón en una entrevista per a Europa Press, en la qual defensava que a la cita acudiran "primeres figures internacionals del centre, del liberalisme i del conservadorisme internacional". De fet, el diumenge intervindran el canceller austríac, Sebastian Kurz, i el primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis.

També prendran la paraula el mateix Mazón i la secretària general dels 'populars' valencians i portaveu en Corts i l'Ajuntament de València, María José Catalá. Casado serà l'encarregat de tancar la convenció.
Destacats