Oltra advoca per "cuidar i mimar" els treballadors de Divalterra, "l'element més vulnerable en aquest moment"

Guardar

oltra_dialogo
oltra_dialogo

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha advocat aquest dimarts per "cuidar i mimar" els 700 treballadors de Divalterra després de l'anunci del "tancament ordenat" de l'empresa pública anunciat per l'equip de govern de la Diputació, atés que els empleats són "l'element més vulnerable en aquest moment".

Així s'ha pronunciat aquest dimarts la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives i portaveu de l'Executiu valencià en atenció als mitjans en un acte a València en el qual ha inaugurat la jornada 'Acord marc: Cap a un sistema d'estabilitat per al sector empresarial en l'àmbit residencial'.

Oltra s'ha referit d'aquesta manera a la decisió de l'equip de govern de la Diputació de València, presidit en funcions per Maria Josep Amigó (Compromís) després de la dimissió del socialista Jorge Rodríguez, investigat en l'operació Alqueria, de dur a terme un "tancament ordenat" de l'empresa pública Divalterra.

Sobre este tema, la vicepresidenta del Consell ha explicat que "estem en una fase molt inicial en la qual s'estan recaptant informes tècnics" i "una vegada es tinguen aquests informes és quan es produirà el diàleg que s'ha de produir amb els representants dels treballadors". Aquest diàleg s'ha de produir, ha agregat, perquè "l'element més vulnerable en aquest moment en l'empresa són els treballadors, 700 persones i per tant 700 famílies que viuen d'eixe treball en Divalterra i que cal de cuidar i mimar".

Així, ha apuntat que "la plantilla ha d'estar absolutament tranquil·la" perquè "els drets dels treballadors han de salvaguardar-se de les possibles decisions administratives sobre l'empresa i la seua conformació i en tot cas la seua dissolució".

"Els drets dels treballadors han d'estar al marge d'açò i s'ha de buscar una solució que no vulnere no solament els drets laborals, sinó també els drets adquirits durant els anys en els quals han estat treballant en l'empresa", ha assenyalat.

Pel que fa a la possible absorció dels treballadors de Divalterra per part de la Generalitat, Oltra ha comentat que "es té a veure" i "per açò s'han demanat els informes tècnics" i ha sostingut que "són qüestions jurídica i laboralment complexes perquè estem parlant de diferents categories professionals, diferents taules retributives que no quadren les de la Diputació amb la Generalitat".

Per aquesta raó, ha continuat, "s'ha de fer un estudi en profunditat per a veure les diferents opcions i una vegada es tinguen clares tècnicament les diferents opcions ja es decidirà políticament".

Arxivat a:

Destacats