Oltra: "El 80% del personal que es beneficiarà del pla d'estabilització de les plantilles a l'IVASS són dones"

La vicepresidenta destaca que aquest procés "millorarà la qualitat del treball de les persones que cuiden de persones"

Guardar

La vicepresidenta i consellera Mónica Oltra, a l'IVASS
La vicepresidenta i consellera Mónica Oltra, a l'IVASS

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que el 80% del personal que es beneficiarà del pla d'estabilització de les plantilles en l'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) són dones".

Oltra ha afirmat que aquest procés que s'està emprenent a l'IVASS "millorarà la qualitat del treball de les persones que es dediquen a cuidar de les persones" i ha assenyalat que aquest tipus de mesures són "el camí per a posar en el centre a les persones i la política de cuidar a les persones", és a dir, l'economia de "les tres 'C': criar, cuidar i curar", en aquest cas a les persones que cuiden en residències i centres de dia a persones majors, amb diversitat funcional o amb problemes de salut mental".

La vicepresidenta ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb el director de l'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), Ramón Orozco, en la qual han tractat sobre el procés d'estabilització de les plantilles de l'entitat que s'està duent a terme, en la qual s'inclou un total de 438 places, una mesura que "beneficia sobretot a dones".

Es tracta de persones "que porten molt temps treballant en aquest institut que, per no haver-se convocat en el seu moment les oposicions, es troben en una situació de precarietat" i que ara, gràcies a aquest procés d'estabilització, "tindran un treball fix després d'anys, algunes d'elles dècades, treballant a l'IVASS", ha destacat.

Del total de llocs que participen en aquest procés d'estabilització, 235 corresponen a persones cuidadores, 37 a ajudants de residència, 19 a responsables de torn, 18 a personal d'infermeria i 21 a places de mestre/a de taller.

Segons l'última Relació de Llocs de treball (RPT) publicada, l'IVASS compta amb una plantilla d'unes 1.200 persones a les quals cal sumar les més de 200 substitucions de mitjana al mes que es produeixen, la qual cosa dona un total de 1.400 persones treballadores.

Actualment, el 31% d'aquesta plantilla té la condició de treballador o treballadora fixa a extingir, un percentatge que s'incrementarà un 38% gràcies al procés d'estabilització que es durà a terme, aconseguint quasi el 69% del total del personal. Així mateix, si a aquest pla se suma l'Oferta pública d'ocupació (OPE) prevista en 2022 per a l'IVASS, s'estima que el percentatge de personal fix assolisca el 90%.

Finalment, la vicepresidenta ha volgut recordar a Isabel Vicente, una "lluitadora d'UGT que sempre va treballar per millorar les condicions laborals de la plantilla de l'IVASS, especialment de les dones" i ha afirmat que aquest procés d'estabilització "té que veure molt amb ella també".

Arxivat a:

Destacats