Morera (Compromís) destaca el "pas assenyat" de confluir amb Errejón per a "donar aire nou a la política espanyola"

Defensa que la futura aliança serà "una fórmula cooperativa, fins i tot federal o confederal" i "cap confluència"

Guardar

morera_corts
morera_corts

El president de les Corts Valencianes i president del Bloc --formació integrada en Compromís--, Enric Morera, ha destacat el "pas assenyat i responsable" que dóna la coalició en decidir confluir amb la plataforma d'Íñigo Errejón, Más Madrid, en les eleccions generals del 10 de novembre, amb la meta de "donar aire nou a la política espanyola" i ajudar la governabilitat.

Després de la decisió unànime de l'Executiva de Compromís, Morera ha descartat aquest dimarts en declaracions als mitjans que la confluència amb Errejón supose una "contradicció" per no concórrer conjuntament amb Unides Podem a nivell estatal, igual que en el govern del Botànic II en la Comunitat Valenciana.

"No volíem enemistar de cap manera a cap soci de govern, però hem preferit liderar aqueixa gran plataforma política a Espanya amb uns altres que no han estat immersos en la falta d'acord", ha subratllat a preguntes dels periodistes.

Aquesta futura aliança, segons Morera, "a Madrid es dirà Més Madrid", però en la Comunitat portarà el segell de Compromís. Ha sostingut que serà "una fórmula cooperativa, fins i tot federal o confederal" i que "no és cap confluència", per la qual cosa les forces que la integren decidiran un nom per a tota Espanya.

Fins llavors, ha defensat la fórmula com "un instrument eficaç i necessari per a ajudar la governabilitat". "Volem ser part de la solució i no del conflicte. Serem els amos de la nostra casa: és una finca on cadascun té el seu pis i compartim les despeses comunes", ha il·lustrat.

Sota aquest prisma, el líder del Bloc ha apuntat com a objectius introduir a Espanya "aire nou, noves dinàmiques i valors i tota l'experiència acumulada per Compromís en la cultura del pacte i la negociació". Ho veu com "un pas de responsabilitat per a no caure en el descoratjament de la gent que vol un govern com el Botànic", amb una agenda política "de primera divisió".

EL BOTÀNIC, "BLINDAT"

Ha garantit que "el Botànic està blindat", perquè la situació valenciana és diferent a la nacional, i que la suma farà "més fortes" i sentir-se "útils" a tots els que concórreguen el 10N en aquesta plataforma. "No volem estar en l'error del qual ha suposat el 'no acord'" entre el PSOE i Podemos, ha recalcat, sense estar "enquistats en un problema de falta de diàleg".

Morera ha lamentat així que "els ciutadans no es mereixen el que ha passat aquests últims mesos", amb tres repeticions electorals, i ha reivindicat que Compromís vol ser "una peça fonamental per a donar esperança a totes les forces progressistes". "No podem suportar més la situació de bloqueig", ha insistit.

Arxivat a:

Destacats