Merino no veu "cap signe seriós" que el Botànic vulga negociar els pressupostos

L'any passat, Merino, com a portaveu adjunta, va formar part de la comissió que va negociar directament amb la Generalitat el suport de la formació als comptes de 2021

Guardar

La síndica de Ciutadans en Les Corts, Ruth Merino, en una entrevista amb Europa Press
La síndica de Ciutadans en Les Corts, Ruth Merino, en una entrevista amb Europa Press

La síndica de Ciutadans en Les Corts, Ruth Merino, ha manifestat que no veu "cap signe seriós" que els partits del Botànic vulguen negociar els pressupostos de la Generalitat per a 2022 com sí que van fer en 2021, i ha augurat que "possiblement" tornen al que va ocórrer la resta d'anys i "passen el corró".

Així s'ha manifestat la portaveu parlamentària de Ciutadans en una entrevista amb Europa Press, que afronta la seua primera tramitació pressupostària com a síndica, després de succeir en el càrrec a Toni Cantó, qui es va reunir en diverses ocasions amb Ximo Puig per a intentar forjar un acord que finalment no es va produir.

L'any passat, Merino, com a portaveu adjunta, va formar part de la comissió que va negociar directament amb la Generalitat el suport de la formació als comptes de 2021. Finalment, es van abstenir en la llei d'acompanyament i van votar en contra dels pressupostos.

Aquella comissió no ha tingut continuïtat enguany, i no existeix negociació entre Cs i el Consell i, de fet, l'únic contacte que hi ha hagut entre Puig i Merino en aquest tema ha sigut l'intercanvi de dues cartes.

"Això de l'any passat va ser un punt d'inflexió, a causa de la pandèmia, i igual hi havia raons més personals del 'president'", ha admés. Aclareix: raons de Puig i no de Cantó, qui en aquests moments li genera "indiferència". "El cas és que al final el resultat va ser bo", ha remarcat, i ha negat que negociaren "pensant en una foto".

Un altre canvi d'enguany és que Ciutadans compta amb cinc diputats menys a causa dels cinc trànsfugues que es van passar al grup de no adscrits, però per a Merino, això és una cosa que "no influeix en el treball diari" ni en la negociació, atés que el Botànic té majoria i els vots de Cs no són imprescindibles perquè tiren avant els comptes.

La síndica també ha criticat el grau de compliment dels acords del passat any. De fet, encara que fa unes setmanes Puig en la carta que li va remetre "enumerava una per una totes les esmenes que segons ell, sí que estaven complides", "la realitat és que no". Entre les quals no s'han complit són l'ampliació de places en residències o els bons de les acadèmies, ha exposat.

Per això, han tornat a plantejar esmenes enguany en eixe sentit. Una altra de les propostes de Cs és un fons covid de 1.400 milions, inspirat en el de 72 milions que van aconseguir incloure en els comptes de l'any passat. Aquesta proposta englobaria mesures com un fons de contingència per a l'oci nocturn. No obstant això, ha admés que l'elevada quantia podria ser una "excusa" que pose el Botànic per a no aprovar-ho.

De fet, ha lamentat que el PSPV estiga "llastrat" pels seus socis, i s'ha mostrat segura que "si no estiguera" arribarien a "més acords" amb els socialistes.


À Punt I TAXA TURÍSTICA
 

Preguntada sobre una de les esmenes al pressupost que més debat està generant, la de Compromís i el PSPV que busca augmentar en 12 milions el pressupost d'À Punt, Merino ha indicat que, en principi, la veurien amb "bons ulls".

D'altra banda, respecte a la taxa turística, ha indicat que no la secundaran i ha instat el PSPV a donar suport a la seua proposta que "no es grave de cap manera addicional als sectors turístics".

Destacats