Mazón defensa la llei de llibertat educativa: "L'únic retrocés seria mantindre el procés a la valenciana de la imposició"

Guardar

Carlos Mazón, President de la Generalitat, en un centre educatiu
Carlos Mazón, President de la Generalitat, en un centre educatiu

El President de la Generalitat, Carlos Mazón, ha defensat la proposició de llei de llibertat educativa registrada aquesta setmana pel PP i Vox en Les Corts i ha reivindicat que aquesta norma suposa "un avanç" perquè permetrà que els pares i mares seran els qui "trien la llengua base dels seus fills" en l'escola.

Al mateix temps, ha considerat, enfront de les crítiques de l'oposició sobre aquesta futura llei, que "l'únic retrocés" seria "mantindre el 'procés' a la valenciana de la imposició", alguna cosa que, al seu judici, "ha fet fallida a la societat catalana i que ja ho estava fent a la Comunitat Valenciana".

En la mateixa línia, en declaracions als mitjans aquest dissabte al Pilar de la Foradada (Alacant), el cap del Consell ha assegurat que un altre "retrocés" seria "seguir mantenint la policia lingüística" o l'"oficina de drets lingüístics que imposava un model". "Aqueix seria l'únic retrocés i és el que hem de deixar arrere", ha insistit.

Per això, ha defensat la necessitat "d'avançar en llibertat" perquè "les mares i pares de la Comunitat Valenciana siguen els que trien la llengua base dels seus fills". "Avançar en llibertat significa poder triar", ha reivindicat.

Així, ha subratllat que aquest "avanç" està recollit "no solament en el nostre programa" electoral, sinó també en "el sentit comú que les nostres criatures puguen, competitivament, triar en llibertat per al futur". "Est és l'avanç que estem proposant, no hi ha un altre", ha recalcat.

A més, Mazón ha argumentat que "una gran majoria de ciutadans" de la Comunitat Valenciana "vol equiparar el valencià amb el castellà" i fer-ho "en llibertat" per a "avançar en la capacitat de triar". "El retrocés és d'on venim", ha subratllat.

"Del que es tracta és poder emplenar en un formulari el que un vol per als seus fills. És el que abans no ocorria i és l'avanç de la llibertat que ara se simbolitza en una creu d'elecció que abans no hi havia", ha afegit.

Destacats