Rovira: "La Llei de Llibertat Educativa harmonitza aprenentatge i llibertat i posa fi a la imposició en educació per part de l'administració"

El conseller d'Educació afirma que el text "posa en el centre a les famílies, a l'alumnat i als docents"

Guardar

El conseller José Antonio Rovira
El conseller José Antonio Rovira

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha afirmat que la Llei de Llibertat Educativa "és equilibrada, harmonitza aprenentatge i llibertat i posa fi a la imposició en educació per part de l'administració".

El conseller ha assenyalat que el text, presentat pels grups parlamentaris PP i Vox en les Corts, "és una bona notícia per a la Comunitat Valenciana" i ha explicat que "posa en el centre a les famílies, a l'alumnat i als docents".

"Amb aquesta Llei es té en compte a tothom. A les famílies se'ls dóna la llibertat de participar en l'elecció de la llengua base (valencià o castellà) dels centres educatius i a més se'ls garanteix el dret a dirigir-se als centres i a ser informades en la seua llengua d'elecció", ha indicat.

"Per la seua banda, l'alumnat veurà certificat de forma automàtica el nivell de valencià, se li garanteix el coneixement de les dos llengües cooficials de la Comunitat Valenciana, a més de l'anglés, i podrà triar la llengua en la qual desitge realitzar els exàmens", ha destacat el conseller.

A més, Rovira ha manifestat que es garanteix que un alumne curse l'assignatura de valencià en les zones castellanoparlants, "encara que puguen sol·licitar l'exempció de l'avaluació".

El titular d'Educació ha ressaltat que hi haurà una atenció especialitzada a l'alumnat que presenta necessitats específiques de suport educatiu. "D'aquesta forma s'adapta la Llei a les necessitats dels alumnes, respectant-se la llengua cooficial en la qual tinga major domini i es facilita el suport material, si així ho requereixen, en una llengua diferent de la vehicular utilitzada amb la resta del grup".

Quant als docents, Rovira ha destacat que, en ensenyaments com a Formació Professional o conservatoris, el valencià deixarà de ser un requisit per a ser un mèrit. Així mateix, es reconeixerà la labor en concursos de mèrits als docents que imparteixen docència en una llengua estrangera.

"El Govern del canvi que lidera el President Mazón, així com els grups parlamentaris que ho sustenten, treballen cada dia per a complir els seus compromisos amb els ciutadans, incidint de manera especial en matèria educativa en la llibertat d'elecció de les famílies", ha conclòs.

Destacats