La primera Fórmula 1 a València va ser un fracàs i Camps ho sabia

L’expilot ‘Aspar’ va declarar ahir que el primer gran premi de velocitat ja va ser deficitari

Guardar

Camps Rajoy
Camps Rajoy

Les declaracions de l'expilot de motociclisme i empresari Jorge Martínez 'Aspar', investigat en el cas Valmor, sobre l'organització i gestió de la Fórmula 1 a València continuen obrint el camí a la investigació. Segons 'Aspar', l'organització de l'esdeveniment estava tancada abans que es creara l'empresa Valmor.

El cas de la Fórmula 1 investiga, d'una banda, les negociacions prèvies perquè s'organitzaren els Grans Premis a València, i d'altra banda, l'absorció per part de la Generalitat Valenciana -a través de l'empresa pública Circuit del Motor-, de la societat Valmor Sports SL. En aquesta segona operació, l'Administració es va fer amb la companyia per la quantitat d'un euro alhora que li condonava un deute de 14,6 milions d'euros i assumia factures compromeses a tercers per un valor de 34,2 milions d'euros. Valmor Sports SL era propietat de l'entitat bancària Bancaixa, de Jorge Martínez 'Aspar' i Fernando Roig.

Va ser José Luis Olives, el màxim responsable de Bancaixa en eixe moment, el que va cridar a 'Aspar' per a oferir-li la possibilitat d'incorporar-se a la companyia Valmor, que tenia com a objectiu organitzar la F1 en la capital del Túria. Les negociacions prèvies per a portar el Gran Premi ja estaven tancades, va declarar ahir, l'expilot d'Alzira.

Segons els investigadors, Valmor va ser una empresa interposada creada a pocs dies de signar el contracte per a l'organització de les proves automobilístiques, i les negociacions es van dur a terme realment entre la Generalitat i Bernie Ecclestone, el magnat de la Fórmula 1.

'Aspar' també va admetre que el primer gran premi que es va celebrar en 2018 va ser deficitari i que ell mateix es va reunir amb el vicepresident del Consell i conseller d'Hisenda Vicente Rambla per a comunicar-li-ho. Fa pocs dies, eldiario.es també desvetlava que la Unitat contra la Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) havia certificat que Francisco Camps, el president de la Generalitat Valenciana en el moment, coneixia el forat que estava deixant en les arques públiques la celebració de l'esdeveniment, i malgrat açò es va comprometre a que l'administració valenciana correguera amb tots els costos.

'Aspar' | @Di_Amador

En aqueix sentit, l'expilot es va voler distanciar de possibles relacions amb el PP valencià i va defensar que les seues empreses esportives van rebre patrocinis de la Generalitat Valenciana quan governava el PSOE i també amb el Partit Popular i que no han significat la principal via de finançament de l'escuderia.

Destacats