La Justícia absol a Jorge Rodríguez i a tots els acusats del Cas Alqueria

La secció 1 Audiència ha absolt als acusats de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat documental

Guardar

Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent
Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent

L'Audiència de València ha absolt als acusats del cas Alqueria, una suposada trama per a col·locar a persones afins al PSPV i Compromís com a directius en Divalterra, la nova denominació de l'empresa Imelsa.

L'expresident de la Diputació, i actual alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, així com el seu nucli de col·laboradors han sigut exculpats de qualsevol responsabilitat penal. Una fallada esperada pel primer edil de la Vall d'Albaida després d'un procés de cinc anys que, fins i tot li va portar a passar una nit en els calabossos de la comissaria de la Policia Nacional de Sapadors i va suposar la seua expulsió del PSPV-PSOE.

La secció 1 Audiència ha absolt als acusats de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat documental. La resolució, en definitiva, porta a qüestionar també les perquisicions de la Fiscalia i d'una particular instrucció per part del titular d'Instrucció 9 de València.

El propi Jorge Rodríguez ha recordat, després de conéixer la sentència, que "hem defés des dels inicis la nostra innocència i sempre hem dit el mateix: la veritat es farà camí". "El mal fet al llarg d’estos cinc anys no té cap reparació, però per fi ha acabat", ha celebrat el primer edil.

En total, en aquest procediment hi havia 14 acusats, entre ells Rodríguez, qui sempre va mantenir que era innocent dels fets que se li imputaven. L'expresident de la Diputació s'enfrontava a la pena de huit anys de presó, tal com li reclamaven les acusacions (Fiscalia, Acció Cívica i Partit Popular), mentre que el seu defensa demanava l'absolució al no veure cap delicte.

Les acusacions també sol·licitaven huit anys de presó per al qual fora el cap de gabinet de Rodríguez en la corporació provincial, Ricard Gallego, per a l'assessor Manuel Reguart (tots dos per cooperació necessària) i per als dos exgerents de l'empresa pública Divalterra, Agustina Brines (per Compromís) i José Ramón Tiller (pel PSPV) per delictes de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat en document oficial.

A més, el fiscal demanava per a les set persones contractades com a càrrecs d'alta direcció sis anys de presó: un per falsedat documental i cinc més per malversació de cabdals per cooperació necessària; i altres sis per al lletrat-assessor de Divalterra, Jorge Cuerda, i un altre gerent, Xavier Simón, per falsedat, malversació i prevaricació.

Arxivat a:

Destacats