Jorge Rodríguez després de la seua absolució: "M'haguera agradat veure a Puig dir 'ens vam equivocar'"

Guardar

Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent
Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent

L'alcalde d'Ontinyent i expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assegurat, després de la seua absolució al costat dels altres 13 acusats en el cas Alqueria, que li haguera agradat veure al secretari general del PSPV, Ximo Puig, dir que el partit es "va equivocar" en la manera de "tractar-los" amb "la mateixa celeritat" que els van expulsar del partit en el moment de la seua detenció en 2018.

"M'hauria agradat veure a Puig dir 'ens vam equivocar' en la manera de tractar a Jorge i a tots, us vam tirar del partit quan ni tan sols s'havia obert judici oral", ha manifestat en una roda de premsa aquest dimarts després de l'absolució de l'Audiència Provincial de València en no veure delicte en la seua actuació en relació amb les contractacions d'alts directius en l'empresa pública Divalterra entre 2015 i 2018 per a afavorir a persones afins a PSPV i Compromís.

Rodríguez, actual alcalde d'Ontinyent per Ens Uneix i expresident de la Diputació pel PSPV, ha subratllat que a "altres companys" el partit "els ha deixat presentar-se" fins i tot estant imputats, mentre que a ell no. "M'hauria agradat que algú m'ho haguera explicat", ha afegit.

En aquest sentit, ha valorat el pronunciament del PSPV aquest mateix dimarts --que en un comunicat ha mostrat la seua satisfacció per l'absolució de tots els processaments i ha recalcat que "el temps i la justícia han demostrat la seua honorabilitat"-- però ha trobat a faltar que "amb la mateixa rapidesa" que han redactat la nota de premsa "hagueren afegit un paràgraf dient quin mal el vam fer en aqueix moment". "No passa res per rectificar, però dormiré tranquil", ha afirmat.

Sobre la sentència d'absolució, ha subratllat que és una cosa que "esperava" perquè "sempre", durant "els últims cinc anys", ha defensat la seua innocència, malgrat que el seu nom ha sigut "arrossegat pel fang". "Intentàrem gestionar bé la Diputació, que fins al moment era una cova de lladres, i posar-la al servei de ciutadans i municipis", ha recalcat.

"MOLT DE DOLOR"

Així, ha lamentat que el cas Alqueria ha servit per a generar "molt de dolor i despesa pública" i en aquest punt ha esmentat els seus companys que "han patit al llarg d'aquest camí". "Ha sigut injust per a tots els que van estar exercint el seu treball que han vist el seu nom perjudicat en els últims cinc anys", ha criticat.

En qualsevol cas, ha agraït a "tota la gent d'Ontinyent" que els ha donat suport, des de quan en 2018 van ser detinguts. "Arribàrem a l'Ajuntament i l'últim que esperàvem era que hi hagueren 2.000 persones rebent-nos, donant-nos el seu suport i confiança perquè sabien que érem innocents, i eixa calor l'hem sentit sempre", ha destacat.

COMPANYS QUE ELS HAN "DONAT L'ESQUENA" 

Rodríguez ha apuntat que amb el cas Alqueria no ha patit un "dolor polític" i ha lamentat que el "pitjor" és "el prestigi i les oportunitats perdudes". També, ha afegit, "els companys que ens han donat l'esquena, deixant-nos absolutament tirats i abandonats". En aquest punt, ha advertit que els càrrecs "van i venen" i "un dia es guanyen unes eleccions i demà es perden".

I ha remarcat que enfront d'això hi ha hagut gent que "ha estat sempre al nostre costat, tota la gent d'Ontinyent", així com la seua mare, a la qual ha recordat emocionat: "M'hauria encantat que fora ací hui i que m'haguera vist innocent". "Eixos són els danys irreparables", ha lamentat, i ha assegurat que sempre intenta quedar-se "amb el millor de la vida", que tot "tinga un aprenentatge" i amb la gent "autèntica que sí que ha confiat en nosaltres i ens ha cregut des del primer moment, sense demanar res a canvi".

"ABSOLUTA IMPARCIALITAT"

L'alcalde d'Ontinyent, sobre la sentència, ha considerat que la justícia ha actuat amb "absoluta imparcialitat" i li ha llevat importància al fet que la resolució judicial s'haja fet pública després de les eleccions. "Podria haver jugat a favor nostre o en contra", ha considerat.

No obstant això, ha destacat que "sense necessitat" d'ella "hem tingut més de 10.000 vots i 12 regidors". "La justícia ha sabut exercir el seu paper sense interferir en el procés electoral", ha incidit, i ha afegit que hui "per fi" s'ha fet "el que s'havia de fer". "L'única cosa lamentable és que han passat cinc anys", ha insistit.

"DEMANAR DISCULPES PEL MAL CAUSAT"

Preguntat per una possible restitució, ha afirmat que el mal és "irreparable" i que, per a ell, el problema "no és tornar a ser president de la Diputació". "La restitució ens la va fer la gent d'Ontinyent", ha ressaltat.

En aquest sentit, ha lamentat que quan van ser detinguts en 2018 van ser "objecte de burla" i ha criticat que el llavors secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, "va eixir corrent demanant la nostra dimissió". Ara, una vegada absolt, ha assegurat que li hauria agradat veure a l'actual secretari general dels socialistes "demanar disculpes pel mal causat".

Finalment, ha indicat que fins al moment no s'han posat en contacte amb ell ni l'encara 'president' de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ni el secretari d'Organització dels socialistes valencians, José Muñoz. "L'única" que li ha escrit un missatge, ha dit, és la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, que va ser regidora a l'Ajuntament d'Ontinyent.

Sobre el seu futur polític i personal, ha subratllat que ara vol "viure i respirar" després de cinc anys "dramàtics", encara que ha garantit que continuarà "treballant com fins ara". "Quan et demanen huit anys de presó tens molta por, intentes conscienciar-te, encara que pensàvem que no havíem fet res. Hui ens hem llevat un pes de damunt que ens impedia respirar", ha argumentat.

Per part seua, el que fora el seu cap de gabinet, Ricard Gallego, ha demanat una "reflexió" després de la sentència d'absolució, que, segons ha incidit, "ha desmentit una a una les mentides". "No ens han deixat defensar-nos, mai ens han donat credibilitat", ha lamentat.

Arxivat a:

Destacats