Ibáñez: "Puig és ja el gran problema per a la Comunitat i només basa l'acció del seu govern en quotes de poder"

Guardar

El portaveu d'Hisenda i Pressupostos del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez
El portaveu d'Hisenda i Pressupostos del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez

El portaveu d'Hisenda i Pressupostos del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez, ha afirmat hui que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "és ja el gran problema de la Comunitat Valenciana i només basa l'acció del seu Govern en les quotes de poder".

Ibáñez s'ha pronunciat així després de l'acord aconseguit ahir pels partits que integren el Consell per als comptes de 2022. "L'acord que s'ha anunciat sobre els pressupostos no és més que un acord entre partits per a continuar mantenint quotes de poder i d'esquena a la realitat que viuen tots els valencians. A PSPV, Compromís i Podem l'empobriment dels valencians els és igual. Amb el paperot d'aquests dies han demostrat que per a ells el més rellevant són les sigles dels seus partits", ha manifestat.

"En una situació com l'actual, de crisi de preus elevats, d'augment del nivell de vida del 5,5% en la nostra comunitat, el tripartit valencià presentarà uns pressupostos aparentment amb un creixement d'una mica més del 10% i en el qual els sous dels membres del Consell, dels seus alts càrrecs i assessors continuen augmentant. Es penalitza als valencians i des del GPP rebutgem aquesta ficció", ha criticat.

El diputat popular ha recordat que per primera vegada els PGV es presentaran en Les Corts fora del termini que marca l'Estatut d'Autonomia. "Però no és l'únic incompliment, ja que el Consell ha incomplit també la Resolució aprovada en Les Corts en el Debat de Política General del mes de setembre per la qual havia d'exigir la celebració d'un Consell de Política Fiscal i Financera abans que acabara octubre. Puig és incapaç d'alçar la veu davant Sánchez per a reclamar el finançament que mereix la Comunitat Valenciana", ha indicat.

"Els incompliments del Consell són els de Puig. El president és una marioneta en mans de Sánchez i no s'imposa als atropellaments del Govern d'Espanya a la Comunitat. Però és que tampoc s'imposa en el Consell que dirigeix, i al final l'única cosa que el preocupa són les quotes de poder per a mantindre les butaques", ha criticat.

Destacats